Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Új funkcióval bővült Kulcs-Könyvelés szoftverünk

2018.05.04.

Számtalanszor előfordulhat, hogy az üzleti partnerek nem átutalással, készpénzfizetéssel egyenlítik ki számláikat, hanem az egymással szembeni követelésüket kompenzálással rendezik. Erre ad automatikus, gyors megoldást a legfrissebb fejlesztésünk.

Hogyan használhatod az új funkciót?

A kompenzálás könyvelése a technikai bank naplón keresztül történik, amit a Beállítások/Alapbeállítások/Kompenzálás menüpontban lehet beállítani. Fontos, hogy az itt megadható napló csak bank típusú napló lehet, és érdemes egy külön főkönyvi számot választani a kompenzálások elkülönítése érdekében. Amennyiben devizás könyvelést is végzünk, a könnyebb áttekinthetőség érdekében érdemes a kompenzálás technikai bank napló gyökerét devizánként alábontani.

A menüpontra kattintva a szűrő ablakon az ügyfél, a kompenzálás technikai főkönyvi szám és a kompenzálás dátuma megadása után a program megjeleníti a kompenzálható számlák listáját, felkínálja az optimális kompenzációt és egy újabb gombnyomásra le is könyveli azt. Automata kompenzálás esetén a program felgyűjti Ügyfeleinkhez az összes kompenzálási lehetőséget és a jóváhagyást követően létrehozza a kompenzáló könyvelési bizonylatokat.       

 

Az automata kompenzálás kezeléséhez ugyanazok a beállítások szükségesek, mint a manuális változatához. A Könyvelés/Automata kompenzálás menüpontban érhető el az automata kompenzálás lehetősége. Itt egy szűrőablak jelenik meg, ahol az Ügyfél neve nem kötelezően kitöltendő adat, azonban a Főkönyv számot, Fizetési módot és a Kompenzálás dátumát kötelező kitölteni.

Az automata kompenzálás ablak annyiban különbözik a kompenzálásétól, hogy a felső részben megjelennek az Ügyfelek. Amennyiben a szűrés során nem adtunk meg egy konkrét Ügyfél nevet, akkor az összes olyan Ügyfél megjelenítésre kerül, amelynek vannak olyan számlái, amelyek kompenzálhatóak. Természetesen itt még manuálisan módosítani lehet az adatokat, illetve az is beállítható, hogy mely Ügyfeleknél szeretnénk az automata kompenzálást elvégezni. Ahol mégsem szeretnék lefuttatni, vegyük ki a pipát a kijelölt opcióból.

Bővebb információkat az új funkcióról tudásbázisunkban találsz.

Dátum: 2018.05.04.