Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Új funkciókkal gazdagodtak Kulcs-Könyvelő Csomagjaink

2018.06.29.

Könyvelő szoftvercsomagjainkban minden szükséges ügyviteli programot megtalál. Használatával csökkentheti napi adminisztrációját és kihasználhatja a szoftverek közötti automatikus kommunikációt. Könyvelő szoftvereink az elmúlt hónapokban rengeteg kényelmi megoldással fejlődtek.

A legújabb verzióval Ügyfeleink egyszerűen és gyorsan könyvelhetik a kapott előlegeiket.

Az előleghez kapcsolódó áfa tételt, valamint az előlegszámla felhasználását is a program automatikusan generálja. A végszámla könyvelésekor kiválaszthatja, hogy melyik előlegszámla kerüljön felhasználásra. Fontos, hogy a felhasználható előlegszámlákat meg tudjuk jeleníteni, a vevő naplót, illetve alapdeviza esetén a céget, devizás előlegfelhasználás esetén a devizát is ki kell választani. Előleg felhasználása opcióval megjelenítésre kerülnek a felhasználható előlegszámlák.

A Kulcs-Könyvelő program segítségével mostantól könnyen és egyszerűen könyvelheti kompenzálásait.

Számtalanszor előfordulhat, hogy az üzleti partnerek nem átutalással, készpénzfizetéssel egyenlítik ki számláikat, hanem az egymással szembeni követelésüket kompenzálással rendezik. Erre ad automatikus, gyors megoldást a legfrissebb fejlesztésünk.

Hogyan használhatja az új funkciót?

A kompenzálás könyvelése a technikai bank naplón keresztül történik, amit a Beállítások/Alapbeállítások/Kompenzálás menüpontban lehet beállítani. Fontos, hogy az itt megadható napló csak bank típusú napló lehet, és érdemes egy külön főkönyvi számot választani a kompenzálások elkülönítése érdekében. Amennyiben alapdevizában és más devizanemben is szeretné a kompenzálást elvégezni, érdemes a beállítások között megadott főkönyvi számot alábontania. Az alábontások között az egyik főkönyvi számra az alapdevizás kompenzálásokat, míg a másik főkönyvi szám(ok)ra pedig más devizanemben kell rögzítenie a tételeket.

A Kompenzálás a Könyvelés/Kompenzálás menüponton keresztül érhető el. A menüpontra kattintva a szűrő ablakon a következő adatokat kell megadnia:

1.            Ügyfél neve

2.            Főkönyvi szám

3.            Fizetési mód

4.            Kompenzálás dátuma

5.            Bizonylat típusa

6.            Devizanem

Az automata kompenzálás kezeléséhez ugyanazok a beállítások szükségesek, mint a manuális változatához. A Könyvelés/Automata kompenzálás menüpontban érhető el az automata kompenzálás lehetősége. Az automata kompenzálás ablak annyiban különbözik a kompenzálásétól, hogy a felső részben megjelennek az Ügyfelek. Amennyiben a szűrés során nem adtunk meg egy konkrét Ügyfél nevet, akkor az összes olyan Ügyfél megjelenítésre kerül, amelynek vannak olyan számlái, amelyek kompenzálhatóak. Természetesen itt még manuálisan módosítani lehet az adatokat, illetve az is beállítható, hogy mely Ügyfeleknél szeretnénk az automata kompenzálást elvégezni. Ahol mégsem szeretnék lefuttatni, vegyük ki a pipát a kijelölt opcióból. 

Egy kényelmi funkcióval is bővítettük Könyvelő Csomagjainkat, mivel a bankszámlakivonat importerrel importált kivonatok feldolgozása során lehetőséget biztosítunk arra, hogy a bizonylatszám és a megjegyzés opciókat módosítani lehessen, az itt megadott adatok jelennek majd meg a könyvelésben.

Ha további információkra van szüksége az új lehetőségekről kattintson tovább a Tudásbázisunkra.

Dátum: 2018.06.29.