Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Munkahelyként is kiváló teljesítményt nyújtott a Kulcs-Soft

2022.05.04.

Nem kérdés, hogy ebben a válságokkal sújtott, forrongó időszakban még nehezebb megtartani, motiválni a munkatársakat, mint korábban. A COVID elszigeteltséget, frusztráltságot, mentális elfáradást hozott a munkavállalók életébe, és csak nemrégiben kezdődött meg a visszatérés a munkahelyekre. A cégek menedzsmentje részéről az eddiginél is nagyobb odafigyelésre, együttműködésre, nyitottságra volt és van szükség továbbra is ahhoz, hogy a munkavállalók sajátjuknak érezzék a vállalatot, a vállalat céljait. Ezért is különösen fontos, megbecsülendő és büszkeségre okot adó eredmény a Legjobb Munkahely cím elnyerése a Kulcs-Soft Nyrt. számára. 

Az elkötelezettség jóval több, mint a puszta elégedettség, így az elkötelezettség mérése is teljesen más, mint az elégedettségé: arról szól, hogy a munkatársak pozitívan nyilatkoznak a cégükről a mindennapokban, nem tervezik azt, hogy munkahelyet váltanak, valamint mindent elkövetnek a vállalat céljainak elérése érdekében. Az elkötelezettség tehát nem vélemény, hanem viselkedés.

Ennek fényében különösen beszédes, hogy a Kulcs-Soft munkatársainak a cég iránti általános elkötelezettségét mutató ráta a 2020-as értéket 13 ponttal meghaladva 84%-ra nőtt az elmúlt évben. Ez az érték 23 ponttal haladja meg a 61%-os magyar átlagot, és a felső negyedbe tartozó cégek 74%-os átlagánál is 10 ponttal jobb.

A legmagasabb elégedettségedre utaló válaszokból az derül ki, hogy a Kulcs-Softnál a dolgozók tisztában vannak azzal, hogy a saját feladataik hogyan kapcsolódnak a vállalati célokhoz (91%), bíznak a felsővezetésben, mert az megteszi a vállalat hosszú távú sikerességéhez szükséges lépéseket (91%), mert világosan elmondja, hogyan lesz végrehajtva a stratégia (90%), és mert a felsővezetők nem zárkóznak el a munkatársak elől, megközelíthetők, ha szükség van rájuk elérhetők (90%). A munkatársak úgy érzik, hogy az ötleteiket, javaslataikat figyelembe veszik (89%), a közvetlen vezetőiktől megkapják a szükséges támogatást (89%), a szervezet küldetése egyértelmű iránymutatást nyújt a számukra (89%). A cégnél szívesen karolnak fel új ötleteket a siker reményében (89%). Mindezek eredményeként a dolgozó 90%-a nehezen válna meg a Kulcs-Softtól. Ezek az értékek magasan a magyar átlag fölöttiek, és a szervezet 2020-as értékeinél, valamint a legfelső negyedbe tartozó magyar cégek teljesítményénél is egytől egyig magasabbak.

Ahol a munkatársak értékelése szerint a 2020-as értékekhez képest nem történt előrelépés, egyes részelemekben pedig némi visszaesés mutatkozott az az együttműködés. Az együttműködés átlagos értéke összességében megmaradt a 2020-as 74%-os szinten, de például abban, hogy a munkatársak mennyire tartják tiszteletben egymás érzéseit és gondolatait 7 pont a csökkenés (jóllehet a 80%-os érték még így is igen magas, és 8 ponttal haladja meg a magyar átlagot, és a legfelső negyedbe tartozó cégek értékétől is csak 1 ponttal marad el). A munkatársak közötti hatékony együttműködés megítélése 2 ponttal mérséklődött (79%). A különböző szervezeti egységek közötti hatékony kollaboráció 6 ponttal kapott kevesebbet, mint 2020-ban, de az 59%-os érték még így is 15 ponttal jár a magyar átlag, és 2 ponttal a legjobb cégek átlaga felett.

Összességében az elkötelezettségi felmérésből az derült ki, hogy

  • a Kulcs-Softnak jó úton sikerült elindulnia, és a destruktív munkatársak számának 3%-os csökkenése egészen kiemelkedő;
  • az együttműködésen és a szervezeti egységeken belüli, illetve közötti kommunikáción lehet még fejleszteni;
  • a felsővezetés megítélése jelentősen fejlődött az előző évhez képest;
  • általánosságban a kollégák rendkívül elégedettek vezetőik támogatásával;
  • még a legkritikusabban megítélt dimenzióban (Tehetségek és munkaerőtervezés dimenzió - a vállalat meg tudja tartani a legjobb embereit) is sikerült 18%-ot javulni az előző méréshez képest.

Dátum: 2022.05.04.