Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Likviditáskezelésben újít a Kulcs-Soft

2024.06.17.

A kis- és középvállalatok (kkv-k) negyede a késedelmes kifizetések miatt csődöl be az Európai Unióban, a pénzügyileg tudatos vállalkozások számára ezért az innovatív likviditáskezelési eszközök jelentős támogatást nyújtanak. A késedelmes vagy éppen hosszú lejáratú kifizetésekre kínál új megoldást a kkv-ügyviteli rendszerek egyik legjelentősebb magyarországi szolgáltatója.

Az Európai Unió tavaly közzétett kimutatása szerint az unióban a közepes- és kisvállalkozások (kkv-k) negyede a későn kifizetett számlák miatt csődöl be. Emellett átlagosan minden második, kereskedelmi ügyletekhez kapcsolódó számlát késedelmesen egyenlítenek ki a partnerek, vagyis a likviditáskezelés kiemelt fontosságú a kkv-k életében.

Adatpont a kintlevőségek nyomon követéséhez

A kkv-k legégetőbb problémájára, a likviditáskezelésre kínál új, komplex szolgáltatáscsomagot a Kulcs-Soft. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság ügyviteli programja olyan eszközökkel bővül, amelyek automatizálják a likviditáskezelés fő lépéseit. A Kulcs-Soft ügyviteli szoftverét használók mostantól három új eszközt is kapnak ennek hatékony menedzseléséhez és a megalapozott döntéshozatalhoz. Az új, egyedi fejlesztésű Adatpont szolgáltatáson keresztül a felhasználók naprakészen nyomon követhetik 

  • a számláik státuszát, 

  • egyenlegüket, 

  • kintlevőségeiket bárhonnan, akár mobil eszközről is, 

köszönhetően a felhőalapú irányítópulttal bővített ügyviteli szoftvernek.

A Flexibill segítségével néhány kattintás a faktorálás

Emellett a program innentől integráltan, a saját felületéről képes menedzselni a likviditáskezelés következő lépéseit. A BÁV Faktorral partnerségben biztosított Flexibill szolgáltatáson keresztül gyakorlatilag néhány kattintással faktorálhatják a számláikat a felhasználók, vagyis azonnal megkaphatják a faktoringdíjjal csökkentett ellenértéküket, ahelyett, hogy várniuk kellene az ügyfél kifizetésére.

"Itthon mintegy három-négyezer cég él faktoringgal, ami mindössze a társas vállalkozások egy százalékát teszi ki. Ugyanakkor a Flexibill és a Kulcs-Soft együttműködésében mostantól több ezer kkv is egyszerűen eléri ezt az eszközt."

– mondta Rátkai Tamás, a Flexibillt fejlesztő BÁV Faktor Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, tavaly több 10 milliárd forintot folyósítottak a Flexibill rendszerén keresztül. 

A banki megoldásokkal szemben itt teljesen mindegy, hogy ötvenezer vagy ötvenmillió forint a faktorált számla értéke, a folyamat éppen olyan egyszerűen zajlik minden esetben

– tette hozzá Rátkai Tamás.

A Payee-vel egyszerűen megtehetők a jogi lépések

Ha viszont egy számla határideje lejárt, és nem érkezik be az ellenértéke, az Adatpontból mostantól közvetlenül elérhető a követeléskezelési platformszolgáltató, a Payee is. Ez azt teszi lehetővé, hogy a vállalkozás késedelmes fizetés esetén megtegye a követeléskezelés jogi lépéseit, ugyancsak néhány kattintáson keresztül.

Magyarországon több mint 450 ezer fizetési meghagyást indítanak évente. Badinszky Bence, a Payee társalapítója szerint ez önmagában is egy bonyolult, időigényes folyamat, ám a Payee segítségével, a Kulcs-Soft ügyviteli rendszerében mindez kényelmesen, a monitor elől elvégezhető. Mint kiderült, a Payee-n keresztül már közel 15 ezer követeléskezelési ügyet indítottak a magyar kkv-k. 

A Kulcs-Soft termékfejlesztői szerint ezekkel a digitális pénzügyi szolgáltatásokkal teljesen új szintre emelhető a likviditáskezelés ügyfeleik körében, ráadásul az új eszközök díjmentesen elérhetők az ügyviteli program több ezer felhasználója számára, akik a felhőalapú kiegészítésnek köszönhetően további innovatív ügyviteli szolgáltatások megjelenésére is számíthatnak a későbbiekben.

 

Szerző: Világgazdaság, "Likviditáskezelés automatizálva: gyors megoldás a kkv-k egyik legégetőbb problémájára" 2024. Jún.14.  Forradalmi újítás likviditáskezelésben (vg.hu)

Dátum: 2024.06.17.