Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Karbonsemlegessé vált a Kulcs-Soft Nyrt.

2023.07.10.

2023-ban a Kulcs-Soft Nyrt. felelős tőzsdei cégként elhatározta, hogy felméri saját klímahatását és meghatározza karbonlábnyomát.

A feladat különlegességét az adta, hogy a cég nem csak a hozzá tartozó direkt és indirekt kibocsátásokat határozta meg, hanem az értéklánchoz tartozó ún. Scope3 kibocsátásokat is. A felmérés során a nemzetközi benchmark alapján helyezte el működését és jelölte ki a jövőbeli kibocsátáscsökkentési potenciálját. A 2022-es évben a saját kibocsátása az előző évhez képest 14%-kal csökkent és 65 tCO2e-re, a Scope 3 kibocsátása 275 tCO2e-re csökkent.

Nemzetközi összehasonlításban elmondható, hogy a vállalat működése során az egy főre jutó kibocsátása mintegy fele a nemzetközi versenytársakéhoz képest, továbbá az eladott termékekre jutó kibocsátás is jóval alacsonyabb, mint a vizsgált iparági szereplőké. Az eredményeket a tudatos működéssel érte el a vállalat, többek között:

  • Magyarország legjobb energiabesorolású épületét választotta székhelyéül
  • előnyben részesíti az elektro-mobilitást
  • rugalmas megoldásokkal csökkenti az utazásból származó kibocsátásokat
  • optimalizálta az otthoni munkavégzés lehetőségét

A 2022-es évre a Kulcs-Soft Nyrt. a Scope1-2 szinten karbonsemlegessé vált. A rendelkezésre álló információk alapján mindezt a Budapesti Érték Tőzsde Standard kategóriájában elsőként sikerült elérnie.

„Megnyugtató érzés a mai környezeti hatások mellett, hogy egy olyan cégnél dolgozunk, mely működésével nem terheli a környezetet az elvártál nagyobb mértékben és karbonsemlegessé vált a működésünk. Talán sokak számára nem is most van ennek jelentősége, hanem évekkel később válik ez valós értékké” – nyilatkozta Szabó Ervin vezérigazgató.

Dátum: 2023.07.10.