Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Időben felkészülnek a számlázó programok a kötelező adatszolgáltatásra?

2020.04.01.

Mint arról már valószínűleg értesült, a 2020-as NAV szigorítás két lépcsőben fog megtörténni.

Elsőként a technológiai háttér módosul, az Online Számla Adatszolgáltatás esetén jelenleg használt, 1.1-es számlabejelentő interfész módosul a 2.0-ás verzióra – ennek első meghirdetett dátuma április 1-je volt, azonban a jelenlegi helyzetet figyelembe véve a határidő július 1-jére módosult. Ez lesz tehát az a dátum, ami után az Online Számla Adatszolgáltatás csak azoknál a számlázó programoknál fog működni, amelyek lekövetik a fejlesztést.

Ezután, július 1-jétől lesz érvényes a törvénymódosítás azon része, amely már a felhasználókra vonatkozik. Tehát ettől a naptól kezdve minden, nem magánszemélynek kiállított számlát fel kell tölteni a NAV rendszerébe az áfa mértékétől függetlenül. Halasztásról ez esetben egyelőre nem tudunk, így azt javasoljuk, erre a dátumra készüljön fel.

Készenállnak a programok az átállásra?

Mivel a NAV szigorításhoz komolyabb, szakértelmet és nem utolsósorban időt igénylő fejlesztésekre van szükség, a jelenlegi helyzet nem feltétlenül kedvez azon programoknak, amelyek még nem fejezték be az átálláshoz szükséges folyamatokat. (Nem véletlen, hogy a vállalkozások 3 hónap haladékot kaptak erre vonatkozóan.)

A Kulcs-Soft szoftvereivel ezzel szemben 100%-os felkészültséggel várhatja július 1-jét. Programjaink mögött nagy tapasztalattal és szakmai tudással rendelkező fejlesztő csapat dolgozik, a szoftverek stabil háttérrel rendelkeznek és folyamatosan korszerűsítjük őket a felhasználói igényeket is figyelembevéve.

Áprilisban új ajánlattal várjuk a Kulcs-Soft termékek iránt érdeklődőket!

A törvényi előírásoknak megfelelő, egyszerűen kezelhető szoftverre váltana, amivel megkönnyítheti a mindennapos munkáját? Akkor segítünk egy kicsit a döntésben!

Április 21-ig 21% kedvezménnyel vásárolhatja meg

  • Kulcs-Számla és Készlet,
  • Kulcs-Ügyvitel Prémium programjainkat
  • valamint minden Ügyvitel modult

Legyen egyszerűbb a munkája, keresse bátran kollégáinkat a részletekkel kapcsolatban!

Dátum: 2020.04.01.