Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Bemutatjuk a Kulcs-Soft vitorlázó utánpótlás pályázatának nyerteseit: Laser Radial Női hajóosztály

2020.11.10.

A Kulcs-Soft vitorlázó utánpótlás támogatására indított kampányának sikeres pályázói egytől egyig elismerésre méltó sport teljesítménnyel és jövőbe mutató tervekkel rendelkeznek. Cikk sorozatunkban őket mutatjuk be, mint olyan fiatal tehetségeket, akik méltó példaképei lehetnek a jövő generációjának.

Laser Radial Női hajóosztály: Gratulálunk Kis-Kapin Karinának!

Karina 2015-ben kezdte a vitorlázást, jelenleg a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője és már most igazán szép teljesítményt tudhat a háta mögött. 2016-ra bekerült a BYC Laser 4.7 versenyzői csapatába, ugyanebben az évben pedig első nemzetközi versenyén is vízre szállt, nem is akármilyen eredménnyel – első helyezést ért el U16 kategóriában.

2017-ben már a Laser 4.7 Országos Bajnokságon is a dobogó legfelső fokára állhatott, ezt a címet 2018-ban sikeresen megőrizte. Ugyanebban az évben magyar Laser 4.7 női ranglista 1. helyezettje is lett, eredményei alapján pedig méltán választották be az Ifjúsági Válogatott tagjának.

2018 nemzetközi vizeken is fontos évet jelentett a fiatal sportolónak; ekkor vett részt először nagyobb jelentőségű versenyeken, ahol szintén figyelemreméltó teljesítményt nyújtott. Az Ifjúsági Európa Bajnokságon és az Ifjúsági Világbajnokságon is a legeredményesebb magyar lányként sikerült beérnie a célba. 2019-ben részt vett az Ifjúsági Laser 4.7 Európa Bajnokságon, ahol egyedüli magyar lányként bejutott az arany csoportba.

2020 aztán minden szempontból rendhagyó évet jelentett Karinának. Az idei évben már a Laser Radial hajóosztályban készült a hazai és nemzetközi megmérettetésekre – amely már Olimpiai osztálynak számít. Bár a külföldi versenyeket a kialakult helyzet miatt nem tudták megrendezni, Magyarországon idén is fantasztikus eredményeket sikerült a fiatal lánynak elérnie. Az Országos Bajnokságon Laser Radial Női kategóriában első helyezést ért el és a Vitorlás Szövetség Ranglistáján is előkelő helyet tudhat magának.

Karina azonban nem elégszik meg az eddigi sikerekkel. Az elkövetkező évekre is magas elvárásokat állított fel a vitorlázó karrierjét tekintve és továbbra is keményen küzd azért, hogy a maga előtt kitűzött célokat teljesíteni tudja.

„A hazai versenyeken elért sikerek után szeretnék a nemzetközi versenyzésre fókuszálni, tovább fejlődni. 2021-ben a cél már az U21-es Európa és Világbajnokság.”

Dátum: 2020.11.10.