Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Bemutatjuk a Kulcs-Soft vitorlázó utánpótlás pályázatának nyerteseit: 420 hajóosztály

2020.11.13.

Vitorlázó utánpótlás támogatására indított kampányunk nyertes pályázóit bemutató sorozatunk következő részéhez érkeztünk, melyben egy újabb kiemelkedően tehetséges sportoló életpályájának egy kis részletébe tekintünk be.

420 hajóosztály: Gratulálunk Litkey Jankának!

Janka 11 éves kora óta tölti élete jelentős részét a vízen, 2013 óta a Tihanyi Hajós Egylet versenyzője. Első sikereit is egészen fiatalon érte el, 2014-ben a Magyar Optimist Országos Bajnokságon serdülő lány kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott. 2017-ben már válogatott kerettag, az OP Európa Bajnokság csapatának tagja volt.

2018-tól kezdve a fiatal sportoló már a 420-as hajóosztályban mutatta meg a világnak tehetségét. Érdi Hanna versenyzőtársával megnyerte a Nádas Kupa sorozatot, 2019-ben pedig már válogatott kerettagsággal is büszkélkedhetett. Ugyanebben az évben az ISAF Ifjúsági Világbajnokságon is részt vett.

Az igazán kiemelkedő sikereket a 2020-as év tartogatta Janka számára. Az öt megrendezett 420-as ranglista versenyből Érdi Hannával karöltve négy arany és egy bronzéremmel zárták az évet, valamint sikerült megszerezniük a 2020-as magyar bajnoki címet 420 open és ifjúsági kategóriában egyaránt. 470-es hajóosztályban a 2020-as Magyar Bajnokságon Litkey Botonddal második helyezést ért el.

Janka kétségkívül az egyik legelszántabb fiatal vitorlázó, évről-évre kiemelkedő teljesítményt nyújt a versenyeken – ezt egyértelműen igazolják az évek során elért egyre előkelőbb helyezések és az egyre több győzelem, amelyet maga mögött tudhat. A vitorlázó lány fiatal kora ellenére határozottan látja maga előtt a jövőt és a kitűzött céljait is. A 2022-ben megrendezésre kerülő Ifjúsági Világbajnokságon – immár Kendeh Gusztáv klubtársával versenyezve 470 kategóriában – egyértelműen az első hely a cél. Az elkövetkező években pedig minden edzést és versenyprogramot ezt szem előtt tartva építik fel.

Biztosak vagyunk benne, hogy Janka ezután is kitartóan fog tenni a sikerekért és óriási szenvedéllyel és kitartással fog továbbra is példát mutatni vitorlázó társainak.

„Évente átlagosan 110 napot töltök vízen, a vitorlázás jelenleg a legfontosabb dolog számomra. Életpályámat is a vitorlázással kapcsolatban képzelem el.”

Dátum: 2020.11.13.