Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

2021-es törvénykövetés fontos tudnivalók

2021.02.02.

Tisztelt Ügyfelünk!

 

 

2021-től újabb szakaszába lépett a NAV Online Számla rendszere, immár minden kiállított számlának meg kell jelennie ezen a felületen.

 

Ehhez igazodva programjaink továbbra is biztosítani fogják a törvényi megfelelőséget - ezzel kapcsolatban van azonban pár fontosabb tudnivaló:

 

1. A Kulcs-Soft friss verziója minden olyan számlát fel fog küldeni a NAV rendszerébe, melyet január 4-től magánszemélyeknek állított ki.


Ez azért szükséges, mert a lakásfelújítási támogatás csak olyan számlák esetén fogadható el, melyek szerepelnek a NAV Online Számla rendszerében, így az ügyfeleink igényeit kielégítve ez is megvalósításra került.


Az utólagos feltöltés miatt, a számlák hibás visszajelzést fognak kapni, de ez figyelmen kívül hagyható, hiszen a rendszer befogadja a számlákat. Ha az adatszolgáltatást már manuálisan megtette, akkor a számlákat a rendszer meg fogja találni az online felületen és összepárosítja azokat.

 

2. A magánszemélyeknek kiállított bizonylatok a feltöltés után hibás visszajelzést fognak kapni a programban.

 

A visszajelzést a NAV rendszerének rendellenes működése okozza, az anomália javításán dolgoznak. Ennek ellenére a bizonylatokat a NAV rendszere sikeresen befogadja.

 

3. EU-s ügyfélnek kiállított belföldi FAD-os számla esetén szintén hibás üzenetet ad vissza a NAV rendszere.

Dátum: 2021.02.02.