Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

2020-ban szigorúbb ellenőrzést vezet be a NAV – Felkészült rá?

2020.01.22.

Biztosan emlékszik még a 2018-as törvény változásra, melyben a NAV online adatszolgáltatási kötelezettséget írt elő a 100.000 Ft ÁFA tartalmat meghaladó számlákra. És talán még az is tisztán él emlékezetében, mekkora kihívást jelentett ez sok vállalkozás számára (vagy saját bőrén tapasztalta meg a felmerülő nehézségeket).

Miért ezzel a két évvel ezelőtti változással indítottunk? Mert 2020-ban (előreláthatólag július 1-jétől) a számlázás még szigorúbb ellenőrzés alá kerül, ugyanis az új törvény hatályba lépésétől kezdve MINDEN, NEM MAGÁNSZEMÉLYNEK KIÁLLÍTOTT SZÁMLÁT BE KELL SZOLGÁLTATNI ONLINE A NAV FELÉ - 5 NAPON BELÜL.

Mit jelent ez az ÖN számára?

  • A szigorúbb ellenőrzés egészen biztosan Önre is vonatkozni fog, tehát számláira kivétel nélkül adatszolgáltatási kötelezettsége van.
  • Amennyiben kézi számlatömböt használ, rengeteg extra munkával kell számolnia, illetve ezeknél sokkal nagyobb a hibázás lehetősége a NAV felé.
  • Hibásan vagy későn feltöltött adatok esetén komoly pénzbeli büntetéssel kell számolnia.

Azt javasoljuk, ne késlekedjen a jelenlegi helyzetben. Készüljön fel a NAV változatásokra, hogy a törvény bevezetésekor már a szükséges tudás a kezében legyen.

Segítünk Önnek az átállásban! Minden információt első kézből kaphat meg tőlünk, így nem szükséges hosszú órákat áldoznia különböző weboldalakat böngészve.

https://szamlazoprogramok.kulcs-soft.hu/segitunk

Dátum: 2020.01.22.