Hogyan optimalizáljam Könyvelő programom működését?


Vállalkozásunk könyvelését könnyedén, egyszerűen vezethetjük a Kulcs-Könyvelés programmal. A szoftver kiemelten támogatja az automatikus adatrögzítést, legyen szó árfolyam-differenciáról, vagy a pénzügyi év zárásáról, nyitásáról. Elegáns listák, különféle csoportosítási szempontok szerint lekérhető kimutatások, ÁNYK-ba importálható áfa-bevallás és Audit XML export készítése – minden igényt kielégítő vezetői információk.

Kulcs-Könyvelés, büszkén ajánljuk!

Törzsadatok feltöltése »

Mielőtt élesben kezdjük használni a szoftvereket, érdemes időt szánni a törzsadatok feltöltésére. Ezekkel a beállításokkal cégünk ügyviteli folyamatainak megfelelően paraméterezhetjük szoftverünket, itt töltjük fel az általános adatokat. A testreszabást a számlatükörrel célszerű kezdeni, majd a karbantartási, illetve a beállítási menüpontokban finomíthatjuk szoftvereink működését.

Új főkönyvi szám rögzítése a számlatükörben »
Főkönyvi szám alábontása »
Főkönyvi szám törlése a számlatükörből »
Számlatükör importálása egyéb Kulcs-Soft szoftverekbe »

Ügyféltörzs karbantartása »

Partnereinket a Beállítások / Ügyfelek karbantartása menüpontban rögzíthetjük. Az adatok értelemszerű kitöltése mellett a tulajdonságoknál célszerű megjelölni, hogy a partner vevő lesz-e, szállító, esetleg mindkettő, mivel ettől a beállítástól függ, hogy vevő, illetve szállító naplóban történő könyveléskor a engedi-e kiválasztani az adott ügyfelet.

Véletlenül duplán, esetleg triplán rögzített hivatkozásaink egyszerű összevonásában nyújthat hasznos segítséget az Ügyfélegyesítés programfunkció, amely egy ügyfélre rendezi adott partnerünk számláit és kiegyenlítéseit.

Ügyféltörzs kialakítása »
Ügyfélegyesítés »

Alapbeállítások »

Cégünk adatait, az automatikus könyveléshez szükséges pénztári és árfolyam-differencia főkönyvi számokat, áfa-beállításainkat a BeállításokAlapbeállítások menüpontban adhatjuk meg. Mielőtt elkezdenénk könyvelni a szoftverrel, célszerű végigböngészni és egyedi igényeink szerint módosítani ezeket a beállítási lehetőségeket. Cégfüggő beállításaink a könyvelt cégre érvényesek, felhasználófüggő beállításaink pedig az aktuálisan bejelentkezett felhasználóra vonatkoznak.

Cégünk adatait megjeleníthetjük nyomtatott listáink tetején, a Listák beállításai oldalon megadottak szerint.

Kulcs-Könyvelés Plusz szoftverünk beszámolóinak, számlatükrének nyelvét a Nyelv oldalon, a program kezelőfelületének nyelvét a Kezelés oldalon állíthatjuk be. A szoftver magyar, angol és német kezelőfelülettel használható.

Idegen nyelvű beállítások, részletes információ »

A Kezelés fülön egyéb kezelési paramétereket is megadhatunk: a különböző könyvelések figyelését, megerősítését, valamint itt kapcsolhatjuk be, ha kilépéskor automatikusan szeretnénk elindítani az adatok mentését.

Tekintse meg képgalériánkat »

Cég adatai
1. kép, összesen: 10.

Cég adatai

Az Egyéb oldalon állíthatjuk be adatátadásból érkező tételeink tulajdonságait, a részleg- és munkaszámkezelést, valamint az árfolyam megadásának módját. A Másodlagos könyvelés modul is külön fülön aktiválható, ha bekapcsoljuk, megadhatjuk, hogy elsődlegesen és másodlagosan milyen számlaosztályokba szeretnénk könyvelni.

Az Áfa fülön adhatjuk meg szoftverünk áfa-beállításait: az áfa-bevallás gyakoriságát, valamint hogy szeretnénk-e áfa-gyűjtőket használni könyvelés során. A Különbözetek fülön adhatjuk meg kerekítési különbezeteink, árfolyam-differenciáink főkönyvi számait.

Az elszámolási időszak fülön adhatjuk meg folyamatos teljesítésű számláink áfájának átvezetéséhez szükséges kontírszámláinkat. A Főkönyvi számok devizái oldalon banki és pénztári főkönyvi számainkhoz tartozó deviza- és valutanemeket állíthatjuk be.

 Főkönyvi számok devizái, részletes információ »

Törzskarbantartások »

A Törzskarbantartások között optimalizálhatjuk áfa-beállításainkat, itt rögzíthetünk új áfa-gyűjtőket, naplókat, devizanemeket, továbbá itt találhatóak az egyéb törzsadatok: részlegszámok, munkaszámok, árfolyamok stb.

Áfa-beállítások »
Áfa-gyűjtők használata »
Naplók rögzítése, karbantartása »
FIFO árfolyam felajánlása »
Valutanemek, devizanemek rögzítése »
Filléres könyvelés »
Euro, mint alapvaluta »

Áfa-bevallás »

A Kulcs-Könyvelés szoftver többféle lehetőséget kínál áfa-bevallásaink elkészítésére: áfa-kulcsok, illetve áfa-gyűjtők alapján is feladhatjuk tételeinket. A 65-ös bevallás exportja előtt le kell zárnunk az időszaki áfát, csak ezután indíthatjuk a fájl elkészítését, az Adatszolgáltatás / Feladás az ÁNYK programnak menüpont segítségével. A programfunkció .imp kiterjesztésű fájlba rendezi adatainkat, amely egyszerűen beemelhető az ÁNYK szoftverbe.

Áfa-gyűjtők használata »
Áfa-zárás a Kulcs-Könyvelés programban »
Áfa bevallás készítése »
Segítség az A60-as bevallás adatainak lekérdezéséhez »

Automatizálható évzárás-évnyitás »

Praktikus és hasznos segítség minden könyvelő számára. Automatizálható zárás-nyitás, igény szerint részleg- és munkaszám szerinti bontásban is.

Évzárás-évnyitás, lépésről lépésre »

Beszámolók készítése »

Egyszerűen paraméterezhető egyszerűsített és éves beszámolók, egyéni sémák, Cash Flow, pénzügyi mutatók.

Mérlegsémák paraméterezése, részletes információk »
Mutatók paraméterezése, részletes információk »
Nyomtatványminták »

További beállítások »

Hogy állítsam be
tárgyi eszköz nyilvántartó
szoftveremet? »

Következő lépés a hatékonyság felé:

Hogyan automatizálhatom könyvelésemet új szoftverem segítségével?


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info