Hogy állítsam be tárgyi eszköz nyilvántartó szoftveremet?


Vállalkozásunk tárgyi eszközeit könnyedén, egyszerűen tarthatjuk nyilván a Kulcs-Tárgyi programmal. A szoftver kiemelten támogatja az automatikus adatrögzítést, legyen szó csoportos tárgyi eszközökről, vagy az eszközökkel kapcsolatos gazdasági események könyveléséről. Elegáns listák, különféle csoportosítási szempontok szerint lekérhető kimutatások, tárgyi eszköz tükör – minden igényt kielégítő vezetői információk.

Kulcs-Tárgyi, az ideális eszközkezelő

Számlatükör testreszabása »

Elsőként a szoftverbe épített számlatükröt célszerű szinkronizálni könyvelésünk számlatükrével. Ez történhet új főkönyvi számok rögzítésével és a szükségtelenek eltávolításával a Nyilvántartás / Főkönyvi számok menüpontban, vagy importálhatjuk is számlakeretünket, Kulcs-Könyvelés szoftverünkből.

Részletes információ a Kulcs-Könyvelés számlatükrének importálásáról »

Kategóriák, jogcímek, csoportok rögzítése »

Következő lépésként eszköz-, illetve helykategóriáinkat célszerű felvinni a szoftverbe, melyekkel pontosan meghatározhatjuk, hogy tárgyi eszközeink milyen csoportba tartoznak, illetve helyileg hol használják őket. Felvihetünk jogcímeket, illetve részleg- és munkaszámokat is, ezek a későbbi pontosabb lekérdezhetőség szempontjából nyújtanak hasznos segítséget. Kategóriáinkat a Karbantartás / Beállítások menüpontban definiálhatjuk, a csoportok pedig a Nyilvántartás menüben történhet.

Kontír számlák beállítása »

A tárgyi eszközökkel kapcsolatos gazdasági események főkönyvi számláit már az alapparaméterezés keretében célszerű beállítani, így új tárgyi eszközök rögzítése esetén a program már automatikusan érzékeli, hogy az eszközhöz milyen beállítások tartoznak.

Értékcsökkenési gyakoriság aktiválása »

Az értékcsökkenés számítása automatikusan történik, a beállított gyakoriságtól függően. Szoftverünk havi, negyedéves, féléves és éves értékcsökkenések elszámolására biztosít lehetőséget. Beállítása egyszerű, a Karbantartás menüből indítható.

Kisértékű eszközök értékcsökkenésének leírása »

Kisértékű eszközeink értékcsökkenése rögzítéskor automatikusan felkerül a kartonra, ezek elszámolása azonnal, az aktiválás napján megtörténik.

Kisértékű eszköz rögzítése »

Új tárgyi eszközök felvitele »

Az alapparaméterezést követően meg is kezdhetjük az adatok felrögzítését. Legyen szó egyedi vagy csoportos tárgyi eszközökről, a karton néhány kattintással elkészíthető. Korábbi szoftverünkből hozott adatainkat is felvihetjük, nyitó, halmozott értékcsökkenés rögzítésével.

Új tárgyi eszköz felvitele »
Csoportos eszközök rögzítése »
Nyitó, halmozott értékcsökkenés beállítása »

További beállítások »

Hogy paraméterezzem
Kulcs-Házi szoftveremet? »

Következő lépés a hatékonyság felé:

Hogyan automatizálhatom könyvelésemet új szoftverem segítségével?


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info