PLUSZ programfunkció, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Tárgyi eszköz adatok feladása a Könyvelő programba – Adatátadó rendszer


Tárgyi eszköz programunkban rögzített adatainkat egyszerűen feladhatjuk könyvelésünkbe.

Tárgyi eszközeink rögzítése előtt célszerű megadni az adatátadáshoz kapcsolódó beállításokat. Ha ez véletlenül elmaradt, a hiányzó adatok adatbázis-szintű pótlásához Ügyfélszolgálatunk segítsége is igénybe vehető. A hiányzó beállításokról a szoftver az adatátadás folyamán küld figyelmeztető üzeneteket:

Hiányos főkönyvi szám adatok!
1. kép, összesen: 2.

Hiányos főkönyvi szám adatok!

Az adatátadás a Karbantartás / Adatátadó rendszer futtatása menüpontból indítható. Válasszuk a Kulcs-Tárgyi felad Kulcs-Könyvelésnek opciót, majd kattintsunk a Tovább » gombra.

targyifokonyv1

A következő képernyőn tallózzuk be, hogy mely cég adatait szeretnénk feladni a könyvelésbe, majd kattintsunk a Tovább » gombra.

A céladatok kitöltése oldalon adjuk meg, hogy mely cég mely évébe szeretnénk feladni az adatokat.

A szűrőfeltételek oldalon állíthatjuk be a feladási feltételeket. Az adatok átadása értékcsökkenési definíciónként indítható. Adjuk meg a feladni kívánt időszak kezdő- és záródátumát. Szükség esetén mozgásra is megszűrhetjük az átadni kívánt tételeket (pl. ha csak az értékcsökkenést szeretnénk feladni a könyvelésbe). Itt kapcsolhatjuk ki a dátum szerinti göngyölést, valamint itt állíthatjuk be, hogy a szoftver NE hagyja ki a korábban feladott tételeket az átadásból. Ez utóbbi opcióra abban az esetben lehet szükség, ha korábban már történt kísérlet az időszaki adatok átadására, de valamilyen okból megszakadt a folyamat.

Amennyiben a korábban feladott tételeket újra fel szeretnénk adni, vegyük ki a pipát a Korábban feladott tételek kihagyása opcióból. Ilyen esetekben a könyvelésben is célszerű lehet ellenőrizni (és szükség esetén törölni) ezeket, a duplikáció elkerülése érdekében.

Az utolsó képernyőn kattintsunk az Indítás gombra.

A tételek ellenőrzését a Tételek ellenőrzése ikonnal, vagy <F9> funkcióbillentyűvel indíthatjuk. Az adatok átadása a Tételek feladása ikonnal, vagy az <F10> funkcióbillentyűvel indítható.

Ha a feladó és a fogadó szoftvereket (pl. eltérő telephelyeken) különböző számítógépeken tárolt adatbázisokkal használjuk fájlosan adhatjuk fel adatainkat. Helyes adatátadási beállítások esetén a program nem jelez hibát az adatátadás folyamán, esetleg figyelmeztető üzeneteket küldhet a nem egyértelmű adatokkal kapcsolatosan.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések