Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér Verziótájékoztató – 2016. június/2 (v2106)


Megjelenési dátum: 2016. június 29.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

Szerződés szerinti bér rögzítése tiszta teljesítménybéres dolgozó esetén
2016. augusztus 01-től újra igénybe vehető a Karrier Híd kedvezmény
Hibaüzenetre figyelmeztetés a csoportos számfejtés során



Szerződés szerinti bér rögzítése tiszta teljesítménybéres dolgozó esetén

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkciók

Új jelölési lehetőség került kialakításra a dolgozók adatlapján a Jövedelmek, juttatások menüpontban.

Amennyiben a dolgozó adatlapján a Teljesítménybér szekcióban jelöljük, hogy a dolgozó tiszta teljesítménybéres aktívvá válik a szerződés szerinti bér rögzítésének lehetősége:

Szerződés szerinti bér rögzítése

A szerződés szerinti bér rögzítésének akkor van jelentősége, ha a dolgozónak úgy kell távolléti díjat megállapítani, hogy nem áll rendelkezésünkre figyelembe vehető előzmény adat, illetve az adott hónapban nincs ledolgozott napja vagy kifizetőhelyek esetén, mikor a szerződés szerinti bér alapján kell megállapítani a tiszta teljesítménybéres dolgozó naptári napi alapját.

A rögzített szerződés szerinti bér lehet havibér, hetibér, napibér vagy órabér. Ennek alapján a törvényben meghatározott módon kerül megállapításra a távolléti díj egy órára eső része.
Abban az esetben, ha dolgozó legalább egy teljes hónapja már számfejtésre és lezárásra került, a szerződés szerinti bért figyelmen kívül hagyja a program a távolléti díj megállapításakor, ebben az esetben már a távolléti díj előzmény alapján kerül megállapításra a távolléti díj.

Az új adatot excelimporterből is fel lehet tölteni. A programból elérhető mintatáblázat kiegészítésre került a szerződés szerinti bér típusával és összegével.


2016. augusztus 01-től újra igénybe vehető a Karrier Híd kedvezmény

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkciók

2016. augusztus 1-jétől ismét lehetőség nyílik a Karrier Híd program megvalósítását célzó adókedvezmény igénybevételére.

A hatósági bizonyítványt az állami foglalkoztatási szerv a Karrier Híd Programban való részvételre jogosult természetes személy által 2017. augusztus 31-éig benyújtott kérelem alapján állítja ki.

A hatósági bizonyítvány a kiállításának napjától a kiállításának hónapját követő tizenkettedik hónap utolsó napjáig érvényes. Az állami foglalkoztatási szerv a hatósági bizonyítványon feltünteti érvényességi idejének kezdő és utolsó napját.

Az adókedvezmény összegét a kifizető havonta, a természetes személlyel az adott hónapban fennálló, adófizetési kötelezettséget eredményező munkaviszonyonként külön-külön kiszámított részkedvezmények összegeként állapítja meg. A részkedvezmény egyenlő a természetes személyt (munkavállalót) a hatósági bizonyítványa érvényességi idején belül eső adómegállapítási időszakra megillető, az adó alapjának megállapításánál figyelembe vett, a munkavállalót terhelő közterhekkel és más levonásokkal nem csökkentett (bruttó) munkabérnek, de legfeljebb a minimálbér kétszeresének a 13,5 százalékával.

A kedvezmény beállítására a dolgozók adatlapján a Kedvezményes foglalkoztatás menüpontban van lehetőség:

Karrier Híd program kedvezmény

A kedvezményt a kedvezményre jogosító hatósági bizonyítvány kiállításának napjától a kiállítás hónapját követő 12. hónap utolsó napjáig érvényesíthetjük.


Hibaüzenetre figyelmeztetés a csoportos számfejtés során

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkciók

Csoportos számfejtés futtatásakor a program a csoportos számfejtési táblázat utolsó, üzenet oszlopában ír megjegyzést, ha az adott dolgozó vonatkozásában a számfejtést valamilyen okból kifolyólag nem lehetett elvégezni.

Nagy dolgozói létszám esetén a csoportos számfejtési táblázat áttekintése nehézkes, a táblázat végiggörgetésével elkerülheti a figyelmünket, ha valamely dolgozó esetén bejegyzés történt az üzenet oszlopba.

Ennek elkerülése érdekében a program figyelmeztető üzenetet küld a csoportos számfejtés végeztével, ha vannak olyan dolgozók, akiknek az üzenet oszlopába bejegyzés történt:

Figyelmeztető üzenet csoportos számfejtés esetén

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések