Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Részletes jelenlét adatok rögzítése


KOMPAKT és PRÉMIUM bérprogramunk lehetőséget ad részletes jelenlét adatok rögzítésére.

Amit a részletes jelenlét adatok rögzítése kapcsán tudni kell:

Beállítások/Számfejtés beállításai/Részletes jelenlét adat nyilvántartás: A „Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembevétele” opció bejelölt állapota esetén az évnyitást követően rögzített új jogviszonyok esetében érvényesíthető a dolgozójánál részletes jelenlét adat rögzítés alapján történő számfejtés. Az évnyitást megelőzően rögzített jogviszonyok vonatkozásában az évnyitás során aktiválható ez a funkció.

(A „Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembevétele” opció bejelölését csak akkor javasoljuk, ha a cég valamennyi (vagy legtöbb) dolgozójánál részletes jelenlét adat rögzítés alapján történő számfejtést kíván alkalmazni a Felhasználó. Ebben az esetben az évnyitást követően rögzített új jogviszonyokra hat ki a beállítás.)

Az opció alapértelmezetten nem bejelölt állapotú. Itt adhatóak meg a cég egészére vonatkozó műszak (délelőtti, délutáni, éjszakai) idő adatok, valamint az állásidő elszámolás beállítása is.

reszletesjelenlet1

Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Műszak típus: Ebben a pontban rögzíthetőek a különféle műszak típusok a hozzájuk tartozó olyan fontos adatokkal, mint a napi munkaidő tartama, kezdete, vége, a törzsidő és a peremidő adatok, az étkezési (ebéd) idő és a napi pihenőidő adatai, a napi egyenlőtlen munkaidő, valamint a napi munkaidő adatok kerekítési beállításai. Itt biztosítja a program az automatikus pótlékszámítás beállításának lehetőségét is. A mezők közül kötelezően kitöltendőek a megnevezés, a napi munkaidő tartama, törzsidő kezdete, vége, az étkezési (ebéd) idő tartama, a napi munkaidő figyelembevétele választási opció. A törzsidő adatok kitöltése kapcsán felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a törzsidő kezdete a napi munkaidő kezdetéhez képest a következő napra esik (pl.: a napi munkaidő 22:00 – 06:00 óra közötti időszak és a törzsidő kezdete ezen intervallumon belül hajnali 01:00 – 04:00 -ig tart), akkor be kell jelölni a „Másnap” jelölőnégyzetet.

reszletesjelenlet2

Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Műszak naptár: Lehetőséget nyújt a program hosszabb időintervallumra – egy vagy több hónapra, vagy akár a teljes naptári évre – vonatkozóan a különféle műszaktípusok műszak naptárban való rögzítésére. Az így létrehozott sablon – műszak naptár – tetszőleges számú dolgozóhoz rögzíthető a Dolgozó adatai pontban. A műszak naptár feltölthető egyszerre egész évre, illetve hónapról hónapra egyaránt. A kész műszak naptárak más céghez is átmásolhatók. A Műszak naptár pont használata nem kötelező a részletes jelenlét adatok rögzítéséhez.

 

reszletesjelenlet3

Dolgozó adatai/Jogviszony/Jelenlét adatok: A részletes jelenlét adatok rögzítésére ebben a pontban kétféleképpen nyílik lehetőség:

a.) Amennyiben Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Műszak naptár pontba rögzített valamely Műszak naptár típus kiválasztásra került a Dolgozó adatai/Jogviszony/ Alapadatok pontban, akkor a napi analitika opció aktiválását követően a Műszak naptár tárgyhavi adatai a „Feltölt” gombra kattintva napi bontásban megjelennek a képernyőn.

b.) Amennyiben Műszak naptár típus nem került kiválasztásra a Dolgozó adatai/Jogviszony/ Alapadatok pontban, akkor a napi analitika opció aktiválását követően az üresen megjelenő napi analitikus naptár megfelelő sorára kattintva jobb egér gombbal megjeleníthető a Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Műszak típus pontba rögzített összes műszak típus, melyből tetszés szerint kiválasztható a megfelelő. (Több nap kijelölésével az adott műszak típus a kijelölt időszak valamennyi napjához rögzíthető egyidejűleg).

c.) A műszaktípusok adatai – napi munkaidő kezdete, vége – módosítására e pontban lehetőséget ad a program. Az analitikus naptár jobb oldali szekciójában is mód nyílik az adott napi műszak típus kiválasztására, az előző/következő napra való lapozásra, a munkaidő és étkezési (ebéd) időadatok változtatására/ megadására, a hivatali célú, valamint a magán célú távollétek, munkaközi szünetek rögzítésére. (Bármely naphoz hozzárendelt műszak típus munkaidő kezdete, munkaidő vége adatai e pontban manuálisan is felülírhatóak. Az adott napot kijelölve a képernyő jobboldali szekciójában található magáncélú távollét, hivatalos távollét és étkezési (ebéd) idő táblázataiba a táblázat alján látható + funkció aktiválásával nyílik lehetőség adatrögzítésre év, hónap, nap, óra, perc, másodperc tagolásban. A rögzített adatok a – funkció aktiválásával törölhetőek.)

reszletesjelenlet8

A program a Dolgozó adatai/Jogviszony megnevezése oldalon a „Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembevétele” jelöletlensége esetén az eddig megszokott módon használható.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések