Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Bérkiegészítés alkalmazása havi béres munkavállalók fizetett szabadságával összefüggő távollét esetén


A munkabérek védelméről szóló törvény, és a Munka törvénykönyvében foglaltak alapján a havi béres munkavállalók távolléti díjának számfejtése során esetenként megjelenő bérkülönbözet kezelésére is lehetőség van a programban. Ennek megfelelően új funkcióval bővült a Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelem juttatások pontja.

havi béres munkavállalók esetén a jövedelem, juttatásoknál beállított szempontok szerint automatikus bérkiegészítést alkalmaz programunk abban az esetben , ha a Munka Törvénykönyve által meghatározott 174 osztószámmal történő távolléti díj megállapítás miatt a munkavállalónak nem érné el havi bére :

- a garantált bérminimumot
- a minimálbért
- a törzsbért

Abban az esetben, ha bérkiegészítés alkalmazását jelöltük, a program a megadott kiegészítés határáig Bérkiegészítés (minimálbér), Bérkiegészítés (garantált bérminimum), Bérkiegészítés (törzsbér) jogcímen számolja el a különbözetet, illetve jeleníti meg a számfejtett összeget. Az új jövedelem jogcímek minden érintett nyomtatványra, jelentésre, és bevallásra paraméterezésre kerültek.

Csoportos beállításra is lehetőséget biztosítottunk, mely a Beállítások/Számfejtési alapadatok menüben érhető el. A beállítás mindig arra a hónapra vonatkozik, amelyet az általános szűrőablakon jelöltünk.

Szakmai háttér:
(Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat)
http://nfsz.munka.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=ma_szolg_hasznos_tavolletidij_szamitas


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések