Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Órában történő szabadság nyilvántartás


A Munka törvénykönyve 124.§ (2) bekezdése értelmében, az 5/2-től eltérő munkarendben (általános munkarendtől eltérő), illetve a napi egyenlőtlen munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók szabadságát órában kell nyilvántartani. Ennek megfelelően programunkban a dolgozó adatain belül, a Jogviszonyok/Munkaügyi adatok/Szabadság és pihenőidő nyilvántartásnál lehetőséget biztosítunk a szabadság kezelési típusának beállítására.

(2) A napi munkaidő mértékétől eltérő munkaidő-beosztás esetén, a munkavállaló a szabadság kiadása során a beosztással azonos tartamra mentesül munkavégzési kötelezettsége alól és a kiadott szabadságot ezzel egyező óraszámban kell elszámolni és nyilvántartani.

A szabadság nyilvántartás típusa szükség esetén évente több alkalommal is módosítható, ha például a dolgozó munkarendje változik, és megköveteli az órában történő szabadság nyilvántartást. A változások kezelése a megszokott módon, „historikus adatkezeléssel” történik.

A még kényelmesebb programhasználat érdekében, a Beállítások/Dolgozók kezelésének beállításai menüből több dolgozóra egyszerre is elvégezhető a szabadság nyilvántartás típusának megadása.

A nyilvántartásnak köszönhetően a napi egyenlőtlen munkaidőben, illetve az általánostól eltérő munkarendben foglalkoztatottak esetén a szabadság kiadása, illetve elszámolása is órában történik. Ennek megfelelően az érintett nyomtatványokon, és nyilatkozatokon is órában történik a szabadságok megjelenítése.

Figyelem! Kulcs-Bér Light programban az automatikus szabadság számítás továbbra sem elérhető, azonban az órában történő nyilvántartást lehetővé tettük ebben a verzióban is.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések