Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Új foglalkozási viszony felrögzítése


Új foglalkozási viszonyt felvinni, illetve már felrögzített foglalkozási viszonyt módosítani a Törzskarbantartások / Közös törzsek / Foglalkozási viszonyok menüpontban lehet, Az „Új felvitel” gombra kattintva. Amennyiben csak módosítani kívánjuk a már felrögzített foglalkozási viszonyt, akkor a „Módosít” gombra kell kattintani.

Új foglalkozási viszony felvitele:

  • Meg kell adni a foglalkozási viszony kódját és Megnevezését. Ha foglalkozási viszony főfoglalkozás, akkor a Jogviszony prioritásánál kell bepipálni a Főfoglalkozás opciót. Amennyiben SZJA köteles, akkor akkor az „SZJA köteles” opciót kell megjelölni.
  • A jogviszony típusánál lehet bejelölni, azt hogy a foglalkozási viszony  biztosítási kötelezettség alá tartozó illetve passzív, tagi, nyugdíjas vagy egyéb jogviszony. A jogviszony típusa meghatározza a jogviszony jellegét. Nyugdíjas jogviszony esetén a program addig nem enged számfejteni, amíg a dolgozóra vonatkozó nyugdíj adatokat meg nem adjuk.

    foglalkozási viszony
  • Meg lehet adni az Adózási módot. Miután egykulcsos a személyi jövedelemadó, így itt alapértelmezetten beállításra kerül a 16%SZJA. Ezt természetesen csak akkor érvényesíti a program, ha a foglalkozási viszonyban egyébként jelölésre került, hogy adóköteles.
  • A Biztosított jogviszony típusát, a NYENYI és OEP jogviszonyt is meg kell adni, ugyanis ezekből az adatokból generálja a program az alkalmazás minősége kódot, mely szükséges a havi 08-as bevalláshoz.

    foglalkozási viszony beállítás
  • Ebben az ablakban tudjuk megadni a munkáltató, illetve a munkavállalói járulékok mértékét is.

    foglalkozási viszony járulékok

A bérprogramban lehetőség van arra is, hogy foglalkozási viszonyokat másoljunk. A Törzskarbantartások/Közös törzsek/Foglalkozási viszonyok menüpontban ki kell választani egy foglalkozási viszonyt, amely alapján szeretnénk egy új foglalkozási viszonyt létrehozni. Az egér jobb gombjával kattintva kell kiválasztani az Új felvitel meglévő alapján funkciót.

foglalkozási viszony másolás


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések