Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

NAV-BEKÖTÉS TÚLÉLŐ KISOKOS

2018.05.25.

A következő hetekben valószínűleg mindenhol ezt a kifejezést fogja hallani/olvasni: NAV-bekötés

Ha figyelemmel követi honlapunkat, Facebook oldalunkat, már megismerhette a NAV új reformját, ami nagy valószínűséggel Önt is súlyosan érinti.

A NAV folyamatosan frissülő weboldalán sok hasznos információt megtalál a 2018.07.01-én érvénybe lépő törvényi rendeletről. Érdemes végigolvasni, egy kattintással elérhető az alábbi oldalakon.

Amennyiben nincs ideje hosszú sorokon keresztül olvasni a kötelezettségéről, pár pontban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

  • Kötelező Online adatszolgáltatás kezdő időpontja: 2018.07.01
  • NAV-bekötés újdonsága: Innentől a 100.000 Ft ÁFA, vagy a feletti tartalommal rendelkező számlákat azonnal be kell jelenteni, ha számlázó programmal számláz.
  • Járhat büntetés? Igen, ráadásul súlyos. Számlánként 500.000 Ft büntetés is járhat.
  • Adminisztrátori terhet jelent? Annak igen, aki nem megfelelő számlázó programmal számláz. A Kulcs-Soft programjai felkészültek a változásra, így ügyfeleinknek a lehetőségeinkhez mérten megkönnyítettük a bekötéssel járó adminisztrációs terheket.

További információkért látogasson el weboldalunkra: http://www.kulcs-soft.hu/hirek/kobak

AMIRE ÉRDEMES FIGYELNI

1# Amennyiben már regisztrált a NAV teszt felületén, a regisztrációja törlődni fog

Felhasználót a következő oldalon keresztül tud regisztrálni:

https://onlineszamla.nav.gov.hu/tajekoztatas_a_regisztraciorol

Felhívjuk a figyelmét, hogy az ide történő regisztrációk Június 30. napjával törlődnek! Az éles rendszerre majd újból kell regisztrálni. Ennek alapfeltétele pedig a regisztrált Ügyfélkapu fiók.

2# Nem mindegyik operációs rendszer alatt működik az automatikus adatszolgáltatás

Friss Windows verzió szükséges, mivel az adatszolgáltatás a Windows XP és Vista alatt nem támogatott. Az ezeken elfutó böngészők sem alkalmasak az adatszolgáltatásra, mivel biztonság szempontjából nem megbízhatóak.

Ha továbbra is ilyen operációs rendszert használ, csak manuális feltöltésre lesz lehetősége, és azt is csak egy másik, támogatott böngészővel rendelkező eszközről teheti meg.

Az online adatszolgáltatás teljesíthetősége érdekében szükséges lecserélni az említett operációs rendszereket, ami bizonyos esetekben a hardver cseréjével is járhat. Ezen korlátozást a NAV rendszere határozta meg.

A NAV rendszere által támogatott böngészők:

  • Google Chrome: 63.+
  • Firefox Quantum: 57.+
  • Microsoft Edge: 41.+
  • Internet Explorer: 11.+
  • Apple Safari: 11.+

A Kulcs-Soft által ajánlott rendszerigény a következő tudásbázis bejegyzésben található: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel/category/zokkenomentes-beuzemeles/ajanlott-rendszerigeny

3# Ne felejtsen el az élesre is regisztrálni!

Ahhoz, hogy a programjaink automatikusan be tudják szolgáltatni a megfelelő adatokat, regisztrációra lesz szükség.

4# Regisztráció után frissíteni kell a Kulcs-Számla programokat!

A fentiek elvégzését követően, frissítenie kell programjainkat a NAV-bekötés kezelésre alkalmas verzióra. Ezek után nincs más, mint a rendszereinkbe a technikai felhasználó adatait felvinni.

A frissítés lehetőségét természetesen jelzik a rendszereink.    

AMIT A KULCS-SOFT NYÚJT ÜGYFELEINEK

Minden támogatott programunk – melyek számla kibocsátására alkalmasak - a megfelelő beállítások elvégzését, és a verzió frissítését követően automatikusan, manuális beavatkozás nélkül intézik az online adatszolgáltatást.

Programok és Programcsaládok, amelyek támogatják az új rendszert

  • Kulcs-Számla Light
  • Kulcs-Számla Plusz
  • Kulcs-Számla Start
  • Kulcs-Számla Perfekt
  • Kulcs-Számla Prémium
  • Kulcs-Készlet és Számla Light
  • Kulcs-Készlet és Számla Plusz
  • Kulcs-Számla és Készlet Start
  • Kulcs-Számla és Készlet Perfekt
  • Kulcs-Számla és Készlet Prémium
  • Kulcs-Ügyvitel Prémium
  • Számlázni Jó
  • Számlázni Kényelmes
  • BizXpert

A fent említett programokról többet is megtudhat, ha ellátogat weboldalunkra.

FONTOS TUDNIVALÓK A KULCS-SOFT PROGRAMJÁRÓL

A szolgáltatást tartalmazó programverzió letöltése és futtatása nélkül az adatszolgáltatást a program nem tudja teljesíteni, így a törvényi előírásnak való megfelelés érdekében a programfrissítés elkerülhetetlen. A frissítés június első heteiben várható.

A program frissítését követően csak a technikai felhasználó adatait kell rögzíteni, ezt követően a programba épülő szolgáltatás automatikusan elküldi a NAV felé a 100.000 Ft feletti ÁFA tartalommal rendelkező számlák adatait. A szolgáltatás nem kikapcsolható, az értékhatár nem módosítható.

A technikai felhasználóról további információt a következő honlapon talál:

A rendszer által a továbbított számlák állapotáról a NAV rendszere visszajelzést fog adni. Ezen státuszok megtekinthetők lesznek a szoftverben, illetve a számlákat és azok állapotát a NAV rendszerében is nyomon lehet követni.

Amennyiben Számla-Import modulból, vagy Webáruház-szinkron során kerülnek be a számlák a programba, azokat a rendszer tömegesen küldi a NAV felé.

A szolgáltatást tartalmazó programverziót terméktámogatással rendelkező Ügyfeleink részére tudjuk biztosítani. Amennyiben Ön jelenleg nem rendelkezik terméktámogatással, a törvényi előírásnak való megfelelés érdekében mielőbb gondoskodjon ennek megújításáról.

MI TÖRTÉNIK ÜZEMZAVAR ESETÉN?

Üzemzavar esetén (internet-kimaradás, adatszolgáltató rendszer meghibásodása, számítógép meghibásodása) a megszűnést követő 24 órán belül kell az adatot szolgáltatni.

Ha 48 órát is meghaladja az üzemzavar, abban az esetben a NAV felé ezt jelezni kell, illetve 24 órán belül már kézi adatszolgáltatást kell végezni ennek tudatában. Amennyiben az automatikus adatszolgáltatás nem elérhető a programjainkból, akkor 3 naptári napon belül az adatokat manuálisan a NAV felületén keresztül szükséges szolgáltatni.

NE AGGÓDJON. HA VALAMI NEM VILÁGOS, ÖRÖMMEL SEGÍTÜNK

Cégünk elkötelezett azon vállalkozások felé, akik továbbra is jogtisztán, a NAV-bekötésnek megfelelve számláznak. A gördülékeny átálláshoz minden tőlünk telhetőt megteszünk. Ügyfélszolgálaton dolgozó kollégáink örömmel segítenek az esetlegesen felmerülő kérdésekben. Ezen a telefonszámon érdeklődjön: (06)1-336-5322

Ha az új hardverre történő átálláshoz szakértői támogatásra van szüksége, kérjük jelezze az [email protected] címen.

Érdeklik további információk a Kulcs-Soft által ajánlott rendszerigényéről? A tudásbázisunkban széleskörű tájékoztató érhető el, amelyet ezen a linken ér el: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel/category/zokkenomentes-beuzemeles/ajanlott-rendszerigeny

 

Dátum: 2018.05.25.