Kulcs-Soft
Ebben a kategóriában nincs talált
További találatok megtekintése

Hamarosan üzemanyag lesz az autóáram

2017.10.27.

A héten több fórumon is előkerült, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) még idén elkészül az elektromobilitást szabályozó átfogó törvénytervezettel. Az újítás többek közt tartalmazza azt, hogy az e-töltőponton áthaladó villamosenergia-termék ezentúl jogilag üzemanyagként értelmezhető. 

A napi.hu cikke szerint néhány helyen már most is kérnek pénzt az elektromos autók töltéséért, de ott az eladók kiskaput használnak: becsomagolják az áram árát a parkolási díjba. Kiskapu az is, amikor az otthoni töltés árát az egyetemes szolgáltatási tarifával fizetteti meg a szolgáltató. Ezek egyelőre megengedhetők, de később valószínűleg nem lesz rájuk mód.
Aki csak teheti, környezetkímélő közlekedési mód mellett dönt. Ezért is kerül az elektromos autó egyre inkább az érdeklődés középpontjába. Az egyre bővülő infrastruktúrának köszönhetően könnyebben találhatunk töltési pontot szerte az országban, nem csak a fővárosban, hanem vidéken is.


A Kulcs-Soft rendkívül fontosnak tartja a környezetvédelmet, éppen ezért Kulcs-Autó útnyilvántartó szoftverünk támogatja az elektromos autókkal kapcsolatos elszámolást is. 
Ez a törvénytervezet azt a filozófiát támogatja, amit mi is vallunk, attól, hogy az áram nem megfogható, attól még ugyanolyan üzemanyag, mint bármelyik szénhidrogénalapú megfelelője.

Kulcs-Autó: http://www.kulcs-soft.hu/termekek/utnyilvantartas

Forrás: www.napi.hu/magyar_gazdasag/uzemanyag_lesz_az_autoaram_itt_a_javaslat.649864.html

Dátum: 2017.10.27.