Barátkozzon velünk a Facebook-on!
Ügyfélszolgálat: 061-336-5300 | 
ugyfelszolgalat@kulcs-soft.hu
http://www.kulcs-soft.hu/blog/utnyilvantartas/

Új autó rögzítése a programban

Nyomtatás Nyomtatás



A program használatához elengedhetetlen, hogy az Autóinkat, melyekre majd útnyilvántartást szeretnénk készíteni, rögzítenünk kell a programban.

Ehhez lépjünk a Törzsadatok/Autók majd az Autó/Új autó… menüpontba. Az itt megjelenő adatlap kitöltésével adja meg az gépjármű adatait.

Amennyiben nem találja a gépjármű típusát a rendszerben, begépelheti a Gépjármű típusa mezőbe, vagy felrögzítheti azt a törzskarbantartások pontban a gépjárműtípus-törzsbe.

Új autó felvitele  Új autó felvitele  Új autó felvitele  Új autó felvitele  Új autó felvitele

FONTOS!

Az itt megadott adatok módosítására addig van lehetőség, amíg a járműre nem készül útnyilvántartás az adott évben.

Miután útnyilvántartást könyvelünk egy gépjárműre a jármű adatai nem változtathatóak, melyek alól az alábbi adatok kivételt képeznek, tehát bármikor módosíthatóak: Alapértelmezett vezető, Autó csoportja, dokumentumok, engedélyek száma, lejárata.

Amennyiben az gépjármű más adataiban is szükséges a módosítás, úgy törölni kell a gépjárműre könyvelt  útnyilvántartást, majd az adatok a rendszám kivételével módosíthatóak lesznek, a módosítást követően pedig ismét el kell készíteni az útnyilvántartást.

A rendszám semmilyen körülmények között nem módosítható, amennyiben az került hibásan felrögzítésre, a gépjárművet törölni kell a listából és a helyes rendszámmal új járműként fel kell venni a törzsbe.

Egyéb információk:

A Dokumentumok és Egyéb fülön megadható adatok az Események menüpontba továbbítja az adatokat, és a lejárati dátumok előtt figyelmeztet a program.

Keresőszavak: új autó, új jármű, új gépjármű, gépjármű felvitele, új autó felvitele

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
info