Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

27%-os áfakulcs rögzítése – Egyszeres könyvelő program


2012. január 1-én a 25%-os áfa kulcs 27%-ra változik, a 2009. évi XXXV. törvénnyel módosított 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról alapján.

Az új, 27%-os áfa kulcsot tartalmazó programverziót (termékszámának megadása után) weboldalunkról töltheti le. A programfrissítés telepítése előtt javasoljuk, hogy készítsen adatállományáról teljes adatmentést.

A 2011. decemberi és későbbi programverziók automatikusan tartalmazzák a 27%-os áfa kulcsokat.

Az új áfa kulcs kézzel is rögzíthető a Törzsek menü / Egyéb törzsek menüpontjának / Áfa kulcsok oldalán.

Az új áfa kulcs rögzítéséhez kattintsunk az Új gombra, majd a megjelenő panelen adjuk meg az új áfa kulcsot (27%), azok betűkódját, valamint az áfa kulcsokhoz tartozó megnevezéseket.

Áfa kulcsaink könyvelés közben felajánlott sorrendjét a ikonokkal módosíthatjuk. Ha előrébb szeretnénk sorolni egy áfa kulcsot, használjuk a ikont, hátrafelé soroláshoz pedig kattintsunk a ikonra. A beállítások véglegesítéséhez kattintsunk a Kilépés gombra.

Figyelem! Az áfa kulcsok sorrendjének módosítása törli a korábban beállított nyomtatási sémákat az áfalistákból, az áfa kulcsok sorrendjének módosítása után a nyomtatási sémákat is frissíteni szükséges.

egyeb_beall

Ha könyvelés közben azt tapasztaljuk, hogy felesleges áfa kulcsok jelentek meg a könyvelési képernyőn, a használaton kívüli áfa kulcsokat rejtetté tehetjük, ha a Törzsek menü / Egyéb törzsek menüpontjának / Áfa kulcsok oldalán duplán kattintunk a szükségtelen kulcsokra és bepipáljuk a Rejtett opciót. A beállítás véglegesítéséhez kattintsunk az OK gombra. A rejtett áfa kulcsok nem jelennek meg könyvelés közben.

egyeb_beall_modos

Ha fordított áfát szeretnénk könyvelni, a hozzá tartozó áfa kulcsot fordítottként szükséges megjelölni. A beállításhoz válasszuk a Törzsek menü / Egyéb törzsek menüpontját, ahol az Áfa kulcsok oldalon, dupla kattintás után pipálhatjuk be a Fordított opciót. A beállítás véglegesítéséhez kattintsunk az OK gombra.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések