PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Házipénztár program beállítása Egyszeres könyvelő programba történő feladáshoz – Adatátadó rendszer


A Házipénztár programban rögzített tételeit feladhatja az Egyszeres könyvelő programba. Ehhez elsőként a Házipénztár programot kell az adatátadásra előkészíteni, annak megfelelően beállítani.

A Házipénztár programban elsőként a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában, a Működés fülön állíthatja be a program Egyszeres könyvelő programmal való kapcsolatát.

Következő lépésként a Karbantartás menü / Oszlopok (Kulcs-Egyszeres) menüpontjánál kellene ellenőriznie, hogy szerepelnek-e a Házipénztár programban az Egyszeres könyvelő program oszlopai. Abban az esetben, ha nem szerepelnek, a Művelet / Importálás menüponttal húzhatja be az oszlopokat a programba. Az importálás során megadhatja, hogy mely Kulcs-Egyszeresben kezelt cégből/évből kívánja átvenni a törzsadatokat, majd kattintson az Indítás gombra.

Választhat alapértelmezett oszlopokat is (például akkor, ha a házipénztáras gépen nem használja az Egyszeres könyvelő programot vagy annak törzsadatai még nincsenek feltöltve), ebben az esetben a Műveletek menü / Alapértelmezett > menüpontban azt kell megadnia, hogy naplófőkönyvi, pénztárkönyvi, társasház- vagy alapítvány könyvelési oszlopokkal szeretné a programot feltölteni.

A Házipénztár program helyes beállítása után tapasztalni fogja, hogy a kiállítandó pénztárbizonylatok tételeihez megadhatóak ezek az oszlopok, valamint az áfa kulcsok megadása is lehetővé válik.

A Házipénztár programban elsőként a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában, a Működés fülön állíthatja be a program Egyszeres könyvelő programmal való kapcsolatát
1. kép, összesen: 9.

A Házipénztár programban elsőként a Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában, a Működés fülön állíthatja be a program Egyszeres könyvelő programmal való kapcsolatát

Az adatátadási folyamatot megelőzően a Karbantartás menü / Időszak lezárása parancsával zárhatja le feladni kívánt időszakát a Házipénztár programban. Felhívjuk a figyelmét, hogy szigorú számlavezetés használata mellett, ez a menüpont nem látszik a Karbantartás menüben, ennek a menüpontnak a használata nem (adatátadáskor sem) szükséges.

Az adatátadási folyamatot a Karbantartás menü / Adatátadó rendszer futtatása menüponttal indíthatja el. Az adatátadási ellenőrzés során előforduló figyelmeztetésekről, valamint azok jelentéseiről bővebben itt olvashat, a feladás menetéről pedig ezen az oldalon talál bővebb információt.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések