PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

SQL szerver újraindítása – Minden Kulcs-Soft program


Ha valamely Kulcs-Soft szoftver indításakor adatbázis-kapcsolati hibára utaló hibaüzenetet ad a szoftver, elsőként az SQL szerver állapotát célszerű ellenőrizni. Ha azt tapasztalja, hogy az SQL szerver leállt, próbálja meg újraindítani.

A használt programoktól függően többféle SQL szerver is lehet a számítógépen. A Kiszolgáló Karbantartó segédprogram segítségével lehet ellenőrizni, hogy az adatbázis melyik kiszolgálóhoz kapcsolódik. A segédprogramot az alábbi helyről lehet elindítani: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Kulcs-Soft\Karbantartás

Indítás után lehetőség van kiválasztani a programot, majd a következő ablakban tekinthető meg a programhoz beállított jelenlegi kiszolgáló. 

Kiszolgáló karbantartó segédprogram
1. kép, összesen: 3.

Kiszolgáló karbantartó segédprogram

Miután megtekintettük, hogy melyik kiszolgálóhoz csatlakozik az adatbázis, elindíthatjuk a Szolgáltatásokat, ahol az SQL szervert újra lehet indítani. A Vezérlőpult\ Minden vezérlőpultelem\ Felügyeleti eszközök\ Szolgáltatások menüpont megnyitása után keressük meg az SQL Server-t. A szolgáltatás megnyitása után megjelenő tulajdonságok ablakban tudjuk szabályozni az SQL Server működését.

SQL Server -tulajdonságok

Indítást követően próbálja meg elindítani a Kulcs-Soft programot, ha a hibaüzenet már nem jelentkezik, célszerű lehet adatmentést készíteni a szerverben tárolt adatokról, ha korábban még nem készült naprakész adatmentés. Hibaüzenetet adó SQL szerverből adatmentés sem készíthető.

 

Információ Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések