PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Adatátadás Házipénztár programból Egyszeres könyvelő programba – Adatátadó rendszer


A Házipénztár program feladási beállításainak megadása után az adatok átadását a Karbantartás menü / Adatátadó rendszer futtatása menüponttal indíthatjuk.

Első lépésként válasszuk a Kulcs-Házi felad Kulcs-Egyszeresnek opciót.

A Tovább » gomb megnyomása után adjuk meg, hogy a Házipénztár program mely cégéből / évéből szeretnénk feladni az adatokat, majd szintén a Tovább » gombra történő kattintás után adjuk meg, hogy az Egyszeres könyvelő program mely cégébe / évébe / pénztárába szeretnénk feladni tételeinket.

Újabb Tovább » gombra történő kattintás után adhatjuk meg azokat a szűrőfeltételeket, amelyeknek meg kell felelniük a feladandó tételeknek. A szoftver lehetőséget biztosít pénztárra, bizonylat keltének dátumára, a bizonylat sorszámára, mozgásnemére történő szűrésre. A program alapértelmezett beállításai alapján a korábban feladott tételek kihagyásra kerülnek, de ezt felülbírálhatjuk a Korábbi feladott tételek opció kikapcsolásával. Amennyiben tételenként külön bizonylatra szeretnénk könyvelni az Egyszeres könyvelés programban, aktiváljuk a Tételenként külön bizonylat opciót.

Első lépésként válasszuk a Kulcs-Házi felad Kulcs-Egyszeresnek opciót
1. kép, összesen: 10.

Első lépésként válasszuk a Kulcs-Házi felad Kulcs-Egyszeresnek opciót

Ha a feladó és a fogadó szoftvereket nem ugyanazon a számítógépen használjuk, fájlosan adhatjuk fel adatainkat. Az adatátadási ellenőrzés során előforduló figyelmeztetésekről, valamint azok jelentéseiről bővebb információ ezen az oldalon található.

Gyakori hibák:
Nincs adat a feladáshoz!
  Megoldási javaslat 1: ez a figyelmeztetés jelentkezhet, ha az adatátadás indítása előtt nem zártuk le az időszakot a Házipénztár programban. Zárjuk le a feladni kívánt időszakot, majd kíséreljük meg újra feladni adatainkat.
  Megoldási javaslat 2: ez a figyelmeztetés jelentkezhet abban az esetben is, ha a kiválasztott időszak adatai korábban már fel lettek adva az Egyszeres könyvelő programba. A korábbi tételek kihagyása opció az Adatátadó rendszer 4. képernyőjén, a szűrőfeltételeknél kapcsolható ki, ezt követően ismételhető meg az adatátadás. Ha ezt a lehetőséget választjuk, a duplikált átadás elkerülése érdekében, előzetesen célszerű a korábban feladott tételeket törölni a könyvelésből.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések