PLUSZ programfunkció, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Számlák feladása a Könyvelő programba – Adatátadó rendszer


A Készlet és Számla vagy Számlázó program feladási beállításainak megadását követően a Karbantartás / Adatátadó rendszer futtatása menüpontból indíthatjuk adataink feladását.

Válasszuk a Kulcs-Készlet vagy a Kulcs-Számla felad Kulcs-Könyvelésnek opciót, majd kattintsunk a Tovább » gombra.

szlafok1

Adjuk meg, hogy a Készlet / Számlázó program mely cégéből / évéből szeretnénk feladni az adatokat, majd ismét nyomjuk meg a Tovább » gombot.

Válasszuk ki, hogy a Könyvelő program mely cégébe / évébe szeretnénk feladni számláinkat, majd kattintsunk a Tovább » gombra.

A következő képernyőn adhatjuk meg azokat a szűrőfeltételeket, amelyeknek a feladandó tételeknek meg kell felelniük. Számla-típusra, a bizonylat keltezési és/vagy teljesítési dátumára, a bizonylat iktatószámára, valutanemére és/vagy a bizonylaton szereplő fizetési módra szűrhetünk.

A program alapértelmezett beállításai szerint a korábban feladott tételek kihagyásra kerülnek. Ezt igény szerint felülbírálhatjuk a Korábbi feladott tételek kihagyása opció kikapcsolásával. Szintén alapértelmezett beállítás a Ki nem nyomtatott gépi számlák kihagyása, ezt is felülbírálhatjuk az opció kikapcsolásával. Olyan esetben lehet erre szükség, ha pl. a stornó számláinkat nem nyomtattuk ki, de fel szeretnénk adni a könyvelésbe.

Devizás számlák átadása esetén a szoftver választási lehetőséget kínál, hogy a Könyvelő program – korábban már rögzített – árfolyamait szeretnénk-e használni, vagy a számla kiállításakor megadott árfolyamot. A számlázás és a könyvelés adatainak egyezősége érdekében aktiváljuk a Számla árfolyamának használata opciót, így a számlák eredeti árfolyamával dolgozhatunk a könyvelésben is. Itt választhatjuk ki azt is, hogy készpénzes tételeinket csak pénztár naplóba szeretnénk feladni, vagy az analitikus nyilvántartás miatt vevő, illetve szállító naplóba is.

A tételek ellenőrzését az <F9>, az adatok feladását az <F10> funkcióbillentyűvel vagy a jelzett ikonokra kattintva indíthatjuk.

Párbeszéd-panel jelenik meg a képernyőn, ha az Adatátadó rendszer nem tudja azonosítani valamely törzsadatot a fogadó programban.

Ha a feladó és a fogadó szoftvereket (pl. eltérő telephelyeken) különböző számítógépeken tárolt adatbázisokkal használjuk, fájlosan adhatjuk fel adatainkat. Az adatátadási ellenőrzés során előforduló figyelmeztetésekről, valamint azok jelentéseiről ezen az oldalon írunk részletesen.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések