LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Szűrési lehetőségek a vevő analitikán – Könyvelő program


Vevő analitikánkat a Listák / Vevő-szállító analitika menüpontból kérhetjük le.

Vevő analitikánk lekérdezésekor számos szűkítési feltétel megadható a szoftverben. Nyitó analitika lekérdezéséhez pipáljuk be a Csak nyitó számlák opciót. Ekkor a nyitó és nyitó pénzügyi naplóban könyvelt tételeinket listázza a szoftver.

Cégenkénti összesítő lekérdezéséhez pipáljuk be az erre vonatkozó opciót a szűrőképernyőn. Ha a részletes analitika alatt szeretnénk megjeleníteni az adatokat, a kapcsoló köztes állapotát használhatjuk.

Ha adott cég adatait szeretnénk listázni, a Cégnév mezőben válogathatunk partnereink közül. Itt csak azok a partnerek jelennek meg, akiknek tulajdonságai között aktiváltuk a Vevő opciót. Adott főkönyvi számokon (pl. 311-312-ig) könyvelt adatainkat is lekérdezhetjük, főkönyvi számok szerinti szűréssel. Bizonylatszámra is szűrhetünk, akkor lehet erre szükség, ha egyetlen számla adatait, kiegyenlítéseit szeretnénk listázni. Ha EU-adószámmal rendelkező partnereink adatait szeretnénk lekérdezni (pl. az A60-as nyomtatvány kitöltéséhez), az EU-adószámnál válasszuk a Van lehetőséget.

A számla oldalon szűrhetünk esedékesség szerint: kintlévőségre, kiegyenlített tételekre, valamint késedelmes kintlévőségekre és kiegyenlítésekre is. Ha esedékesség szerint nem szűrjük meg a listát, minden adatot látni fogunk, a kiegyenlített és a ki nem egyenlített számlákat is. Amikor kintlévőségre szűrünk, a szoftver automatikusan kitölti a lista lekérdezéséhez szükséges dátum-mezőket, ezeket igény szerint felülírhatjuk.

Ha késedelmes kintlévőségre szűrünk, a késedelmes napok száma szerint tovább szűkíthetjük listánkat. Itt adott tartományra szűrhetünk (pl. 1-től 30 napig), ennek egyszerűsítésére a korosított kimutatást használhatjuk.

Kiegyenlített számlák lekérdezése esetén a kiegyenlítés dátumának megadásával adott napig kiegyenlített számláinkat kérdezhetjük le.

Analitikánkat fizetési módok, valamint részleg-, és munkaszámok alapján is szűkíthetjük.

Devizás számlák lekérdezése esetén lehetnek segítségünkre a Devizás folyószámla analitika oldalon aktiválható opciók:

» devizás megjelenítés,
» alapvalutás összeg megjelenítése,
» kiegyenlítés a számla valutanemében.

Ha ezeket az opciókat nem használjuk, minden tételünk alapvalutában (leggyakrabban: forintosan) jelenik meg a listán, attól függetlenül, hogy milyen devizanemben könyveltük őket.

Analitikánkat képernyőre és PDF-fájlba is lekérhetjük, továbbá Excelbe is exportálhatjuk, cégenként vagy tételenként.

Az analitikán azok a tételek jelennek meg, amelyek a beállított szűrési feltételek mindegyikének megfelelnek. Ha a szűrés eredményeképpen azt az üzenetet kapjuk, hogy Nincs a szűrésnek megfelelő adat, lazítsunk a szűrési feltételeken.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések