LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Új cég rögzítése – Könyvelő program


A szoftver bevezetését követően (egycéges változat), illetve ügyfélkörünk bővülése esetén (korlátlan céges változat) új cégeket rögzíthetünk a szoftverben.

Ehhez a Karbantartás / Cégek menüpontot válasszuk. (Ha programunkban nem jelenik a Cégek menüpont, csak a Cégváltás, jelentkezzünk be újra, rendszergazdaként.)

Új cég rögzítése törzsadatok átvételével »
Új cég rögzítése törzsadatok átvétele nélkül »
Tévesen (törzsadatok nélkül) felvitt cég újrarögzítése törzsadatok átvételével »

Új cég rögzítése törzsadatok átvételével

A Karbantartás / Cégek menüpont kiválasztása után adjuk meg az új cég nevét, a vásárolt licence-hez tartozó termékszámot, valamint a nyitni kívánt évet. Ha egy másik cég korábbi könyveléséből törzsadatokat szeretnénk átvenni, aktiváljuk a Törzsadatok átvétele opciót. Kattintsunk az OK gombra, ekkor a program létrehozza az új céget. Rögzített cégeink között a Karbantartás / Cégváltás menüpont használatával kapcsolgathatunk, a panel bal alsó sarkában a szükséges évet is kiválaszthatjuk.

Új cég rögzítése törzsadatok átvétele nélkül

Ha az új cég rögzítésekor nem szeretnánk törzsadatokat átvenni, a program az alapértelmezett törzsadatokkal (számlatükör, áfa-kulcsok stb.) hozza létre az új céget.

Tévesen (törzsadatok nélkül) felvitt cég újrarögzítése törzsadatok átvételével

Ha új cégünket már rögzítettük a rendszerben és esetleg a törzsadatok átvétele véletlenül nem történt meg (és az új cégben még nincsenek éles adatok), töröljük az újként felvitt céget, majd kíséreljük meg újra a felvitelt.

Adott cég törlése a cégben rögzített összes információ törlésével jár együtt, ezért a művelet csak megfelelő körültekintéssel végezhető. A felelőtlenül törölt cégek, évek miatti adatveszteségekért, károkért a Kulcs-Soft Nyrt. nem tud felelősséget vállalni.

A törlés előtt zárjuk be a programot és készítsünk adatmentést. Következő indításkor olyan cégbe lépjünk be, amelyet nem szeretnénk törölni. Nyissuk meg cégeink listáját a Karbantartás / Cégek menüpontból. Keressük meg a törölni kívánt céget és kattintsunk a Töröl gombra. Most már újra felvihetjük cégünket a szoftverbe, közben ne felejtsük el aktiválni a Törzsadatok átvétele opciót. Kattintsunk az OK gombra, ekkor a program létrehozza az új céget. Rögzített cégeink között a Karbantartás / Cégváltás menüpont használatával kapcsolgathatunk, a panel bal alsó sarkában a szükséges évet is kiválaszthatjuk.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések