Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Új cég rögzítése – Egyszeres könyvelő program


Olyan esetben, ha Ön most kezdi a Kulcs-Soft szoftver használatát vagy ha ügyfélkörének bővülése miatt szeretne új céget rögzíteni a programban, a Karbantartás menü / Cégek menüpontját használhatja erre a célra.  Ez a menüpont csak Rendszergazda-bejelentkezéssel érhető el, tehát olyan esetben, ha azt tapasztalja, hogy nincs Cégek menüpont a Karbantartás menüben, javasoljuk, hogy lépjen ki a szoftverből, majd kérje meg a Rendszergazdát, hogy lépjen be a szoftverbe, a teljes jogosultságot tartalmazó felhasználónév, jelszó megadásával.

Új cég rögzítése törzsadatok átvételével »
Új cég rögzítése törzsadatok átvétele nélkül »
Tévesen (törzsadatok nélkül) felvitt cég újrarögzítése törzsadatok átvételével »

Új cég rögzítése törzsadatok átvételével

A Karbantartás menü / Cégek menüpontjának kiválasztása után adhatja meg az új cég nevét, a vásárolt licence-hez tartozó termékszámot, valamint  a nyitni kívánt évet. Olyan esetben, ha egy másik cég korábbi könyveléséből szeretné átvenni a törzsadatokat, pipálja be a „Törzsadatok átvétele” opciót. Az OK gombra történő kattintás után a program létrehozza az új céget. Ezt követően a Karbantartás menü / Cégváltás menüpont kiválasztása után megjelenő panelen kapcsolgathat a különböző cégek között, a panel bal alsó sarkában pedig a szükséges évet választhatja ki.

Új cég rögzítése

Új cég rögzítése törzsadatok átvétele nélkül

Olyan esetben, ha új cégének rögzítésekor nem vesz át törzsadatokat korábban rögzített másik cégének adatai közül, akkor a program megkérdezi, hogy naplófőkönyvet, pénztárkönyvet, társasház- vagy alapítványi könyvelést szeretne indítani.

Új cég felvitele törzsadatok átvétele nélkül

Tévesen (törzsadatok nélkül) felvitt cég újrarögzítése törzsadatok átvételével

Abban az esetben, ha az új céget már rögzítette a rendszerben, azonban a törzsadatok átvétele véletlenül nem történt meg (és az új cégben még nincsenek éles adatok), javasoljuk, hogy törölje az újként rögzített céget, majd kísérelje meg újra a felvitelt.

Adott cég törlése a cégben rögzített összes információ törlésével jár együtt, ezért a művelet csak megfelelő körültekintéssel végezhető. A felelőtlenül törölt cégek/évek miatti adatveszteségekért, károkért a Kulcs-Soft Nyrt. nem tud felelősséget vállalni.

A művelet végrehajtása előtt készítsen adatmentést. A Karbantartás menü / Cégváltás menüpontban válasszon ki egy olyan céget, amelyet nem szeretne törölni. Zárja be a programot, majd indítsa újra. Válassza a Karbantartás menü / Cégek menüpontját. Kattintson a törölni kívánt cégre, majd nyomja meg a Töröl gombot. A programban új céget a Karbantartás menü / Cégek menüpontjában vihet fel. Kattintson az Új gombra, alatta pedig ne felejtse el bepipálni a „Törzsadatok átvétele” opciót. Az OK gombra történő kattintás után a program létrehozza az új céget. Ezt követően a Karbantartás menü / Cégváltás menüpont kiválasztása után megjelenő panelen kapcsolgathat a különböző cégek között, a panel bal alsó sarkában pedig a szükséges évet választhatja ki.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések