PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Telepítés, újratelepítés – Minden Kulcs-Soft program


A Kulcs-Soft programok telepítése (újratelepítése) előtt javasolt adatmentést készíteni a számítógépen található összes Kulcs-Soft szoftverben tárolt teljes adatállományáról.

A szoftver telepítőkészletei az Ügyfélportálról tölthetőek le. Jelentkezzen be termékszámával, majd a Szoftvereim oldalon válassza a teljes telepítő vagy a frissítés letöltését.

Telepítés előtt tájékozódjon szoftvereink rendszerigényéről. A teljes telepítőkészlet futtatása esetén javasoljuk, hogy vírusirtó és tűzfal szoftvereit (a telepítés idejére) kapcsolja ki.

Telepítéssel kapcsolatos segítség

Termékünk Microsoft adatbázis kiszolgálót használ, ennek telepítéséhez fontos, hogy számítógépe a következő feltételeknek megfeleljen: a telepítés idejére a tűzfalat és a vírusirtó rendszert kapcsolja ki. A telepítést követően ezeket természetesen visszakapcsolhatja.

Működtetéssel kapcsolatos segítség

Az SQL szerver működéséhez fontos, hogy a TCP/IP (1435-ös alapértelmezett porttal) és a Named Pipe engedélyezve legyen. Ennek beállításához a Start menü / Futtatásnál írjuk be: cliconfg. Hálózatos elérhetőséghez fontos, hogy az SQL szerver a kliensek számára látható legyen, ezért engedélyezze a 1433, 1434 és 1435-ös portokat, valamint az sqlservr.exe és az sqlbrowser programokat.

Futtassuk a cliconfg programot (Start menü / Futtatás), engedélyezzük a TCP/IP, a Named Pipe-ok, valamint a megosztottmemória protokollokat
1. kép, összesen: 6.

Futtassuk a cliconfg programot (Start menü / Futtatás), engedélyezzük a TCP/IP, a Named Pipe-ok, valamint a megosztottmemória protokollokat

Hálózatos használat esetén a telepítést mindig a szerveren kezdjük, a munkaállomásokat csak utána telepítsük.

Teljes telepítők letöltése

A programok teljes telepítőit akkor kell használnia, ha:

» újként vásárolt szoftverét most telepíti elsőként,
» már rendelkezik az adott programmal, de számítógépén újra kellett telepíteni az operációs rendszert,
» már rendelkezik az adott programmal, de egy másik számítógépet vásárolt és az új gépre szeretné telepíteni programját.

Programfrissítések letöltése

A programok frissítő telepítőit akkor kell használnia, ha:

» már rendelkezik az adott programmal, régebb óta használja és telepíteni szeretné az új verziót,
» hálózatos használat esetén, ha a szerveren már megtörtént a program frissítése, a munkaállomáson is frissíteni kell a szoftvert.

További telepítési instrukciók »

Telepítés egy számítógépre »

Hálózatos telepítés »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések