PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Szigorú számlavezetés kikapcsolása – Házipénztár program


A szigorú számlavezetés programfunkció hasznos segítséget nyújt Önnek abban, hogy házipénztárát naprakészen vezethesse. A szigorú számlavezetés aktiválása esetén a program nem engedélyezi a visszamenőleges tétel-rögzítést, a korábban felvitt adatok módosítását, pénztárbizonylatok törlését és az egyenleget sem engedi nulla alá csökkenni. A program – természetesen – a szigorú számlavezetés bekapcsolása mellett is engedélyezni fogja pénztárbizonylatainak rontását, ilyen esetben a tételek sorszámai megmaradnak és „rontott” státuszban szerepelnek majd a listákon.

A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy mivel a mindennapi életben előfordulhat, hogy a bizonylatok utólagosan jutnak el a házipénztárat kezelő személyhez, pl. emiatt a szigorú számlavezetés programfunkció inaktív állapotban maradhat. Ilyen esetben célszerű fokozottan odafigyelni a tényleges készpénz-forgalomra, a tényleges készpénz-forgalom bizonylatolására, valamint a sorszámok folyamatosságára. A Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában / a Működés fülön kapcsolhatja ki a szigorú számlavezetést, vegye ki a pipát az opció elől.

PLUSZ szoftverrel rendelkező Ügyfeleink a szigorú számlavezetés kikapcsolása esetén használhatják az egyenlegfigyelés programfunkciót, amely figyeli, hogy az aktuális pénztáregyenleg ne csökkenjen nulla alá.

2017-02-20_16h14_10

Olyan esetben, ha a Házipénztár adatait már feladta a Könyvelő programnak, a szoftver letiltja ezt a programfunkciót. Tehát: adatátadás után – a programfelületen - már nem kapcsolható ki a szigorú számlavezetés, azonban az adatbázis-karbantartó segédprogram lehetőséget biztosít a szigorú számlavezetés adatátadás utáni kikapcsolására is.

Figyelem! Az adatbázis-karbantartó segédprogrammal kikapcsolt szigorú számlavezetés újbóli aktiválására nincs lehetőség!

A Házipénztár programban CTRL + ALT + S billentyűkombinációt nyomva választhatja ki az Adatbázis-karbantartó segédprogramot. A következő panelen a Következő > gombra történő kattintás után a megjelenő listából kiválaszthatja a Házipénztár szoftvert. Szintén a Következő > gombra kattintva választhatja ki a (javítani kívánt) céget és évet, majd a jobb oldali listából a Szigorú számlavezetés kikapcsolása feliratra történő kattintás után újra a Következő > gombot kellene megnyomnia, amelyet követően a program jelezni fogja, hogy hibátlanul lefutott-e a javítás.

A Házipénztár programban CTRL + ALT + S billentyűkombinációt nyomva választhatja ki az Adatbázis-karbantartó segédprogramot
1. kép, összesen: 5.

A Házipénztár programban CTRL + ALT + S billentyűkombinációt nyomva választhatja ki az Adatbázis-karbantartó segédprogramot

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat. Az egyenlegfigyelés programfunkció és a bejegyzésben bemutatott képernyők a szoftver PLUSZ változatából származnak, LIGHT termék használata esetén kevesebb beállítás érhető el.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések