PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Szigorú számlavezetés bekapcsolása – Házipénztár program


A szigorú számlavezetés programfunkció hasznos segítséget nyújt Önnek abban, hogy házipénztárát naprakészen vezethesse. A szigorú számlavezetés aktiválása esetén a program nem engedélyezi a visszamenőleges tétel-rögzítést, a korábban felvitt adatok módosítását, pénztárbizonylatok törlését és az egyenleget sem engedi nulla alá csökkenni. A program – természetesen – a szigorú számlavezetés bekapcsolása mellett is engedélyezni fogja pénztárbizonylatainak rontását, ilyen esetben a tételek sorszámai megmaradnak és „rontott” státuszban szerepelnek majd a listákon.

Röviden szólva: ha NAV előírásoknak megfelelően szeretné használni a Házipénztár szoftvert, aktiválja ezt a programfunkciót. A Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában / a Működés fülön kapcsolhatja be a szigorú számlavezetést.

A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy mivel a mindennapi életben előfordulhat, hogy a bizonylatok utólagosan jutnak el a házipénztárat kezelő személyhez, pl. emiatt a szigorú számlavezetés programfunkció inaktív állapotban maradhat. Ilyen esetben célszerű fokozottan odafigyelni a tényleges készpénz-forgalomra, a tényleges készpénz-forgalom bizonylatolására, valamint a sorszámok folyamatosságára.

Szigorú számlavezetés használata mellett csak a rendszerdátumnak megfelelő napra vihet fel tételeket, korábban rögzített tételek módosítása nem engedélyezett, valamint a tétel törlése sem lehetséges, csak a rontása. Ha az NAV-előírásoknak megfelelően szeretné használni a programot, javasoljuk, hogy kapcsolja be ezt a funkciót.

Ha NAV előírásoknak megfelelően szeretné használni a Házipénztár szoftvert, aktiválja ezt a programfunkciót. A Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában / a Működés fülön kapcsolhatja be a szigorú számlavezetést.
1. kép, összesen: 2.

Ha NAV előírásoknak megfelelően szeretné használni a Házipénztár szoftvert, aktiválja ezt a programfunkciót. A Karbantartás menü / Beállítások menüpontjában / a Működés fülön kapcsolhatja be a szigorú számlavezetést.

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat. A bejegyzésben bemutatott programpanelek a szoftver PLUSZ változatából származnak, LIGHT termék használata esetén kevesebb beállítás érhető el a programban.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések