LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Tételek módosítása, törlése – Könyvelő program


Tévesen rögzített tételeink módosíthatjuk, törölhetjük, a Könyvelés / Módosítás menüpontból lekért listán.

Módosításhoz kattintsunk duplán a tételen, majd könyveljük le a változásokat.

Az ellenszámla-oldali adatok javításához először nyissuk meg a bizonylatot, majd az alsó, fehér területen (kontírablak) kattintsunk duplán a módosítani kívánt tételre. Írjuk át a tévesen rögzített adatokat, ezt követően [Enter]-ezzük végig a mezőket, amíg tétele vissza nem kerül a kontírablakba. A módosításokat a Könyvel gomb lenyomásával véglegesíthetjük.

Törléshez kattintsunk a tételre, majd használjuk a [Delete] billentyűt, vagy a jobb egérgombra megjelenő menüből a Törlés opciót.

Teljes könyvelési tétel törlése

Törölt tételeink kontírlapjait is lekérdezhetjük (ezeket a NAV is kérheti egy esetleges vizsgálat során), kinyomtathatjuk a tételek megfelelő szűrésével.

Áfás tétel áfa-kulcsának vagy összegének módosításához a nettó oldalt IS újra kell könyvelnünk. Elsőként nyissuk meg a bizonylatot, majd az alsó, fehér területen (kontírablak) kattintsunk duplán a módosítani kívánt tételre. A tévesen rögzített tétel a könyvelési képernyő alján található Töröl gombbal távolítható el. Ezt követően újra fel kell vinnie az ellenszámla adatait, erre azért van szükség, mert a program csak ebben az esetben adja fel újra az áfa kalkulátort.

Áfa-tétel módosítása

Plusz programváltozattal rendelkező Ügyfeleink a tételek módosítására, törlésére vonatkozó információkat utólagosan is megtekinthetik az Eseménynaplóban, ehhez azonban az eseménynapló megfelelő paraméterezése is szükséges.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések