Tömeges kivezetés és selejtezés – Tárgyi program (PLUSZ)


Programunkban már korábban elérhetőek voltak azok a tranzakciók amelyek segítségével csoportos vagy egyedi eszközeinket tudjuk kivezetni/selejtezni. A legújabb verzióval ezeket a tranzakciókat egyszerre több eszközre is lefuttathatjuk, így a kivezetést és a selejtezést gyorsabban és egyszerűbben rögzíthetjük a tárgyi eszköz programban.


Selejtezés tranzakció rögzítése csoportosan felvitt eszközökre – Tárgyi eszköz program


A vállalkozások gyakorlatában egyes tárgyi eszközök feleslegessé vagy károk miatti használhatatlanná válása szükségessé teszi ezen eszközök kiselejtezését. A selejtezés tulajdonképpen a terven felüli értékcsökkenés (a maradványérték összegéig még le nem írt érték) elszámolását jelenti. (…) Adatok: Termelőgép bruttó 2.000 E Ft, elszámolt értékcsökkenés 1.600 E Ft, (…).


Tranzakciók rögzítése, törlése – Általános leírás – Tárgyi eszköz program


A Tárgyi eszköz programban az eszközök rögzítését követően, utólagosan vihetőek fel az eszköz életében felmerülő tranzakciók. A tranzakciók részletes leírásához kattintson a szükséges tranzakció megnevezésére.


Selejtezés tranzakció rögzítése egyediként felvitt eszközre – Tárgyi eszköz program


A vállalkozások gyakorlatában egyes tárgyi eszközök feleslegessé vagy károk miatti használhatatlanná válása szükségessé teszi ezen eszközök kiselejtezését. A selejtezés tulajdonképpen a terven felüli értékcsökkenés (a maradványérték összegéig még le nem írt érték) elszámolását jelenti. (…) Adatok: Termelőgép bruttó 2.000 E Ft, elszámolt értékcsökkenés 1.600 E Ft, (…).