Értékhelyesbítés (értékvesztés) tranzakció rögzítése csoportosan felvitt eszközökre – Tárgyi eszköz program


A tárgyi eszközökre – a beruházások kivételével – értékhelyesbítést lehet végrehajtani a vállalkozás döntése alapján, amennyiben az indokolt. Értékhelyesbítés végrehajtásakor a tárgyi eszközök állománya nő. Ez az állítás azonban úgy pontosítható, hogy értékhelyesbítés címén az állomány év közben nem, csak év végén (december 31-én) nőhet, mert az értékhelyesbítést csak a mérleg fordulónapján (december 31-én) meglévő tárgyi eszköz állományra lehet végrehajtani.


Tranzakciók rögzítése, törlése – Általános leírás – Tárgyi eszköz program


A Tárgyi eszköz programban az eszközök rögzítését követően, utólagosan vihetőek fel az eszköz életében felmerülő tranzakciók. A tranzakciók részletes leírásához kattintson a szükséges tranzakció megnevezésére.


Értékhelyesbítés (értékvesztés) tranzakció rögzítése egyediként felvitt eszközre – Tárgyi eszköz program


A tárgyi eszközökre – a beruházások kivételével – értékhelyesbítést lehet végrehajtani a vállalkozás döntése alapján, amennyiben az indokolt. Értékhelyesbítés végrehajtásakor a tárgyi eszközök állománya nő. Ez az állítás azonban úgy pontosítható, hogy értékhelyesbítés címén az állomány év közben nem, csak év végén (december 31-én) nőhet, mert az értékhelyesbítést csak a mérleg fordulónapján (december 31-én) meglévő tárgyi eszköz állományra lehet végrehajtani.