PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Automatikus adatmentés (korábbi) – Minden Kulcs-Soft program


A Kulcs-Soft programokkal szállított Adatmentő szoftver egyszerűsíti az Ön munkáját, hasznos segítséget nyújt adatainak archiválása során. A szoftver automatikus adatmentésre is beállítható, ezzel megkönnyítve az archiválás műveletét.

A Kulcs-Soft programok állományának mentése kizárólag az adatbázis-motort tartalmazó (hálózatos használat esetén a szerver-) számítógépről indítható. Az adatmentési művelet akkor lesz sikeres, ha a mentés időtartama alatt egyetlen felhasználó sem csatlakozik az adatbázishoz (azaz ha minden munkaállomáson zárva van a mentésre kijelölt program).

» A beállításhoz elsőként a Start menü / Programok / Kulcs-Soft / Karbantartás / Adatmentő és visszatöltő varázslóval indítson el egy mentést arra a programra vonatkozóan, amelyre az automata mentést be szeretné állítani (a leírásban: Könyvelő program).
» Azt a mappát jelölje meg a mentés készítésénél, ahol a mentéseket tárolni szeretné.
» Ezt követően kattintson a következő panelen található Script gombra. A következő megjelenő panelen a Tallózó ikonra kattintva válassza ki a C: \ Program Files \ Common Files \ Kulcs-Soft könyvtárat, majd adjon meg egy tetszőleges fájlnevet. (Lehetőség szerint kerülje az ékezetes karaktereket, valamint a szóközöket, példánkban a fokment.msp nevet használjuk.) A könyvtár kiválasztása után nyomja meg a Script készítése, majd az OK gombokat.
» Indítsa el egyszer az adatmentést (csak az első mentést kell kézzel indítani), kattintson az Indítás gombra.
» Az automatikus adatmentéshez szükséges batch-fájlt letöltheti Tudásbázisunkról (a fájl letöltésekor egyes vírusirtó programok jelezhetik, hogy kártékony kódot is tartalmazhat a fájl, azonban a számítógépre nézve nem jelent veszélyt a fájl letöltése):

Könyvelő program »
Egyszeres könyvelő program »
Házipénztár program »
Tárgyi eszköz program »
Egyszerűsített könyvelő program (EVA) »

Mentse a fájlt a C: \ Program Files \ Common Files \ Kulcs-Soft mappába. Ha a script-fájlt – a példától eltérően – nem fokment néven készítette el, akkor javasoljuk, hogy kézzel készítse a szükséges batch-fájlt az alábbiak alapján:

» A szükséges batch-fájlt kézzel is elkészítheti: nyissa meg a Start menü / Programok / Kellékek / Jegyzettömb programot. Írja az alábbi utasítást egy új dokumentumba: ment.exe -s”scriptneve.msp”. A batch-fájl készítésekor azt a fájlnevet kell megadnia (ami példánkban a fokment.msp), amit a script-fájl készítésekor adott meg. Ezt követően kattintson a Fájl menüben található Mentés máskéntre és mentse el a C: \ Program Files \ Common Files \ Kulcs-Soft mappába .bat kiterjesztéssel (pl. fokment.bat). Természetesen fokment helyett más nevet is adhat a fájlnak, a kiterjesztés viszont fontos, hogy .bat legyen!
» Erről a fájlról készíthet parancsikont az Asztalra, így dupla kattintással is indítható az adatmentés vagy
» Beteheti az Ütemezett feladatok közé, itt pedig beállíthatja, hogy milyen időközönként fusson le a mentés (pl. minden pénteken 16:55 perckor). (Windows XP operációs rendszeren: Programok / Vezérlőpult / Ütemezett feladatok) Új ütemezett feladat hozzáadása esetén rendszergazdaként kell bejelentkeznie számítógépére, valamint ismernie kell annak Rendszergazda vagy rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználói jelszavát. Windows Vista használata esetén itt talál bővebb információt a Feladatütemező működéséről, beállításairól.
Válassza az Adatmentő varázsló indítását
1. kép, összesen: 20.

Válassza az Adatmentő varázsló indítását
Figyelem! Az Adatmentő szoftver jelenlegi verziója a „nem látható” státuszú cégekről is elkészíti az adatmentéseket.

Az automatikus mentéshez elkészített scriptet új adatbázis-év és új cég felvitele után frissíteni szükséges.

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések