A Kulcs-Soft készletnyilvántartó és számlázó programjainak verziói:
(A gépen futó verzió megállapításához, kattintson ide!)

Aktuális verzió:

2012. május 2.1205.1.1080/ Megjelenés időpontja: 2012.05.24.

Frissítés menete»

Tájékoztató, a Kulcs-Soft termékei közt működő adatátadási lehetőségről:
Adatátadásra a Pluszos verziók közt van lehetőség élő terméktámogatás esetén.  A Kulcs-Bér Kompakt ebből a szempontból kivétel, mert a Kulcs-Könyvelés Plusz termék felé működik az adatátadás.

Korábbi verziók:

2012. február 2.1202.1.1064/ Megjelenés időpontja: 2012.02.06.

Környezetvédelmi termékdíj kezelésének módosítása, a megváltozott törvényi rendelkezéseknek megfelelően

A 343/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet. a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény végrehajtásáról 2012. január 1-jétől érvénybe lépett módosításainak megfelelően, frissítésre kerültek az ügyletkódok és anyagazonosítók a programban.

2011. augusztus 2.1108.1.998/ Megjelenés időpontja: 2011.08.04.

Pénztárgép modul: Kulcs-Készlet Plusz program friss verziójában egy, a pénztárgépes rendszer működését érintő fontos változás történt. A Samsung ER-420M pénztárgép új engedélyszámot kapott, amellyel már kezelni lehet a jövőbeli euró-átállást is, emiatt a programunkban is el kellett végezni néhány változtatást. A meglévő rendszerek működését ez csupán annyiban befolyásolja, hogy a Kulcs-Készlet Plusz program friss verziójának letöltését követően a pénztárgépes rendszer működéséhez szükség van az új Kulcs-Pénztárgép pénztárgép vezérlő programra is. Enélkül a pénztárgépes értékesítés nem lehetséges, erre a program induláskor figyelmeztetni is fogja.

Grafikonok a főképernyőn: Szeretné egy pillanat alatt átlátni cége aktuális állapotát? Mostantól ezt megteheti listák lekérdezése nélkül is, pusztán a főképernyőre pillantva.

2011. május 2.1103.1.961/ Megjelenés időpontja: 2011.05.05.

  1. Megújult kezelőfelület: A programkezelés megkönnyítése érdekében jelen verziónktól kezdődően új felhasználói felületet biztosítunk Felhasználóink számára.
  2. Grafikonok a főképernyőn: Szeretné egy pillanat alatt átlátni cége aktuális állapotát? Mostantól ezt megteheti listák lekérdezés nélkül is, pusztán a főképernyőre pillantva. Új grafikon felvételéhez nincs más teendő, mint a főképernyő hátterén jobb egérgombbal kattintva, az Új beépülő ablak menüpontra kattintunk. A megjelenő ablakot tetszés szerinti helyre helyezzük, illetve a fogaskerék ikonra kattintunk, ahol kiválasztjuk, milyen adatok jelenjenek meg az ablakban.

2011. március 2.1103.1.946/ Megjelenés időpontja: 2011.03.19.

  1. Távoli segítségnyújtás még egyszerűbben: Már eddig is sok Ügyfelünk volt elégedett Távoli segítségnyújtás szolgáltatásunkkal, mivel ügyfélszolgálatunk ez által könnyen és gyorsan megoldhatja az esetlegesen felmerülő informatikai problémákat, illetve választ adhat a program használatával kapcsolatban felmerülő kérdésekre.
    2011 márciusától a távoli segítségnyújtás még egyszerűbben igénybe vehető, mivel ez a funkció a Kulcs-Soft programok részeként a Súgó\Távsegítség igénylése menüpontból érhető el.

2011. január 2.1101.1.937/ Megjelenés időpontja: 2011.02.11.

  1. Adatbázis frissítés optimalizálása: Mi tudjuk, hogy az idő pénz, ezért amennyire csak lehet, szeretnék minimalizálni a programunk használata alatt fellépő üresjáratokat.
    Első lépésként az új programverziók feltelepítése utáni adatbázis frissítést optimalizáltuk.
  2. Többszörös kiválasztó listák: Új verziónkban a többszörös kiválasztó listákon lehetőség van egy kattintással az összes elem kijelölésére, minden kijelölés eltávolítására vagy az aktuális kijelölés megfordítására. Ehhez nincs más teendő, mint a kiválasztó listán jobb egérgombbal kattintani és kiválasztani a kívánt funkciót
  3. A Készletnyilvántartó és Számlázó programjainkhoz elérhető a Hitelkeret és vásárlási limit modul, amely használatával felügyelet alatt tarthatja a kintlévőségeket. A modul használható figyelmeztető vagy korlátozó üzemmódban is.
    Részletekért ÍRJON nekünk: ugyfelszolgalat@ks.hu vagy IDE kattintva küldje el kérdéseit!        

2010. december 2.1010.1.919/ Megjelenés időpontja: 2010.12.22.

  1. Legújabb verziónkban optimalizálásra került az évnyitás funkció: Azon ügyfeleinknek, akik eddig egy adatbázisban kezeltek több évet és időközben átálltak az új FIFO szerinti készletérték-számítási módszerre (SQL2005 szükséges), javasoljuk, hogy 2011-es évüket új adatbázisban kezeljék. Ezzel jelentősen gyorsabbá válhat a bizonylatok kiállítása. Az évnyitásról bővebb információt a tudásbázisban talál: http://www.kulcs-soft.hu/blog/keszletnyilvantarto/?p=1046
  2. Pénztárgép modul - A Kulcs-Pénztárgép rendszerrel kapcsolatban két új funkció is elérhető mostantól:
    a) Bővült a program által támogatott pénztárgépek köre, mostantól a Samsung ER-420M mellett a Micra Eco Plus pénztárgéppel történő értékesítéseket is kezeli a program. Ezáltal Kulcs-Készlet ügyfeleink már 2 pénztárgép típusból is választhatnak, ha pénztárgépes értékesítéseiket azonnal látni szeretnék készletnyilvántartásukban.
    b) Időszakos akciók kezelése: a termékek eladási árai %-os kedvezménnyel csökkenthetőek vagy egyedi akciós ár határozható meg a megadott időszakokra. Az időszak beállítás lehetősége -tól -ig időszakon kívül, naponként, időszakonként megoldható, ezáltal a lehető legszélesebb körben tudja értékesítési akcióit automatizálni.
  3. A rendszer ezentúl az Ethernet alapú árellenőrző kezelését is támogatja. Nem kell külön rendszert kiépíteni, ha Online Árellenőrző készüléket szeretne kihelyezni a boltjában. Az Árellenőrző folyamatos kapcsolatban van Kulcs-Készlet programjával, ezáltal mindig az aktuális áradatokat szolgáltatja.
  4. Gyártás modul: Ha gyártott termék összetevői közé szolgáltatást is felrögzítünk, akkor annak nettó árát is figyelembe veszi a program az önköltségi ár kalkulálásánál. Így a gyártás járulékos költsége is a gyártott termék önköltségi árának részét fogja képezni, megkönnyítve az árképzést.
  5. A gyártott termék eladási árát gyártáskor is képes a rendszer a kikalkulált önköltségi ár és a beállított haszonkulcs alapján számolni. A terméktörzsbe beállított haszonkulcs a gyártási bizonylat kiállítása után automatikus eladási ár kalkulációra ad lehetőséget, amely a gyártott termék önköltségi árát növeli meg a beállított haszonkulccsal.
  6. CRM modul: Az ügyfélkód  mező 20 karakter (bizonylatokon vevőkód) hosszúságúra bővült, lehetővé téve többek között a vonalkód modulban ilyen hosszúságú vevőkód használatát.
  7. EDI modul * ügyfeleink értékelni fogják a rendszerben véghezvitt legújabb fejlesztéseinket, hiszen ezek által válik kompletté EDI rendszerük:
    a) EDI számlázási tesztidőszak beállítására van lehetőség. Ezen időszak alatt a számlák továbbra is papír alapon készülnek, de mellé xml állomány is generálódik, amelyet az EDI rendszeren keresztül szintén megkap a számla befogadó.
    b) EDI partnernek kiállított elektronikus számla új adatokkal bővült:
    * Szállítási hely címe és külön GLN azonosítója
    * EDI partner számlázási rendszerében nyilvántartott saját szállítói kód
    * Információ az EDI partnernek kiállított számla előzményeiről (megrendelés, szállítólevél, stornózott számla, helyesbített számla)
    * Környezetvédelmi termékdíjas adatok
    * Bankországkód, Bankszámla tulajdonos
    * ÁFA kategória
    c) EDI partner felé kiállított visszaigazolás, szállítólevél és számla tételes megjegyzésében megjelenik az EDI partner egyedi EDI termékkódja, ezáltal a termékek azonosítása egyszerűsödik.
  8. E-Számla -Ügyfeleink kérésére az E-Számla modul új funkcióval bővült:
    Stornó és helyesbített számla esetén az elektronikus számlára rákerül a hivatkozott (stornózott, helyesbített) számla azonosítója, így könnyen azonosíthatóak az E-Számla rendszerben is az összetartozó bizonylatok.
  9. Készletérték adatok újraszámolása: Azok az ügyfeleink, akik Új FIFO szerinti készletérték számítási módszert használnak, kérjük, hogy számolják újra a készletérték adataikat.Ezt megtehetik a Karbantartás menü, Beállítások -> Egyéb menüpont alatt az Újraszámítás gombra kattintva.
    Honnan tudhatja, hogy melyik FIFO készletértéket használja? -Megnézheti a Termék -> Lekérdezések -> Készletérték számítás gombra kattintva:
    Ha itt megadhatja a Lekérdezés dátumát, akkor Ön új FIFO szerinti készletérték számítási módszert használ.

2010. október 2.1010.1.880/ Megjelenés időpontja: 2010.10.05.

  1. Bármely időpontra lekérdezhető készletérték (FIFO készletérték számítási módszer - Csak SQL2005 adatbázismotor esetén): 2010. júniusi verziótól kezdve FIFO készletérték számítási módszer esetén lehetőség van a készletérték visszamenőleges lekérdezésére, illetve az adott napi készletértékhez tartozó beszerzések aktuális rendelkezésre álló mennyiségei is megtekinthetőek.
  2. További információk az SQL2005-ről, a Microsoft SQL Server frissítése:
    A Microsoft Vista operációs rendszerektől kezdve a Microsoft elavult adatbázis kezelőnek tekinti az MSDE2000 vagyis a 8-as verziószámú SQL szerver motort, ezért a programjaink teljes telepítője 2009 novembere óta MS SQL 2005 Express adatbázismotort tartalmazza. Sajnos az adatbázis motor nehézkes is lehet, egyes esetekben adatvesztéssel is járhat, ezért az alábbi megoldást javasoljuk azon ügyfeleinknek, akik az újabb Windows operációs rendszerek és a régebbi adatbázis motorok inkompatibilitásából adódó esetleges kellemetlenségeket szeretnék kiküszöbölni:

  • Jelenlegi SQL verzió leellenőrzése a Kiszolgáló karbantartó segédprogram használatával
  • Ha az ellenőrzéskor az derült ki, hogy a számlázó program már a 2005-ös SQL szervert használja, nincs további teendője
  • Adatmentés készítése (Fontos, hogy minden Kulcs-Soft termékről készítsünk adatmentést)
  • Vezérlőpultban a programok telepítése törlése menüpontban távolítsa el a Kulcs-Soft-os programot.
  • Töltse le legfrissebb verziónk teljes telepítőjét honlapunkról (Érvényes termékszám szükséges) A Telepítés után indítsa el egyszer a programot (ekkor meg kell adnia egy tetszőleges cégnevet), majd zárja be a szoftvert.
  • Töltse vissza a mentést

2010. június 2.1006.1.859 / Megjelenés időpontja: 2010.07.13.

  1. Garancialevél kezelés: Legújabb verziónktól kezdve programunkkal lehetősége van Garancialevél kiállítására már kiállított számlához, vagy a számla kiállításával együtt is. Garancialevelekhez kezelhet különböző Garanciatípusokat, különböző nyomtatási sablonokat és érvényesíthet Szállítói garanciát is a kiállított Garancialevélen.
  2. Számlatételenkénti Részleg és Munkaszámok adásának lehetősége (Csak Plusz verziókban): Az új szoftververzió lehetőséget biztosít számlatételeinek részleg- és munkaszámos bontására. Így egyszerűbbé válik az adat-átadás folyamata, könyvelési tételeinek ellenszámla oldalán automatikusan megjelennek majd a beállított adatok. A Terméktörzsben megadható alapértelmezéssel akár automatizálhatja is a folyamatot.
  3. Bármely időpontra lekérdezhető készletérték: (FIFO készletérték számítási módszer - Csak SQL2005 adatbázismotor esetén) A mostanii verziótól kezdve FIFO készletérték számítási módszer esetén lehetőség van a készletérték visszamenőleges lekérdezésére, illetve az adott napi készletértékhez tartozó beszerzések aktuális rendelkezésre álló mennyiségei is megtekinthetőek.
  4. Megújult interaktív jobboldali ikonsor : Új verziónkban régi statikus kontakt gombsorunkat dinamikusra cseréltük, így verziófrissítés nélkül juttathatjuk el ügyfeleinkhez a számukra fontos információkat. (Pl.: Friss törvényi változásokról készült tudásbázis bejegyzésünk megjelenését)

2010. március 2.1003.1.844 / Megjelenés időpontja: 2010.03.29.

  1. Elszámolási időszakos bejövő számlák rögzítése és kimenő számlák kiállításának lehetősége: Kulcs-Készlet Plusz és Kulcs-Számla Plusz programjainkban mostantól lehetősége van az ÁFA törvény (2007. évi CXXVII tv.) 58.§ szerinti Elszámolási időszakos bejövő számlák rögzítésére és Elszámolási időszakos kimenő számlák készítésére. Ily módon elkészített/rögzített számláit Kulcs-Könyvelés programunk felé feladva a Könyvelésben is megfelelő módon történik a számlák lekönyvelése. Elszámolási időszakos számlák könyvelésérő bővebb információt a Tudásbázisban talál.
  2. Minimális mennyiség elérésekor figyelmeztetés küldése a felhasználónak: Lehetősége van figyelmeztetést kérnie, ha egy termék készlete a terméktörzsben beállítható minimális mennyiség alá csökken. Ezáltal azonnal elvégezheti a lecsökkent készletű termékei beszerzését. A funkció bekacsolásához nincs más teendője, mint a Karbantartás -> Beállítások -> Felhasználófüggő beállítások -> Megerősítések menüpont alatt található “Figyelmeztetés a minimális készlet elérésekor” jelölőnégyzetet bejelölni
  3. Környezetvédelmi Termékdíj törvényi változás követése: 2010 január 1-től újra módosult a Környezetvédelmi termékdíjról szóló ( 1995.évi LVI. ) törvény. Legfontosabb változás a Ft/db alapú termékdíj fizetés megszüntetése, és helyette a Ft/kg alapú fizetés bevezetése. 2010. márciusi verziónkban az alábbi változtatásokat eszközöltük:
    A darab alapú fizetési kötelezettség megszűntetése és helyette a tömeg (kg alapú) fizetési kötelezettség
    Azonos KT kódú de eltérő nevű Összetevő felvételének lehetősége
    Ügyletkódokhoz tartozó számlaszövegek szerkesztési lehetősége
  4. Szerződésekből bizonylat kiállítás: (számla, előlegszámla , szállítólevél, szállítói megrendelés, visszaigazolás)
    Kulcs-Készlet és Kulcs-Számla programjainkban mostantól lehetősége nyílik a berögzített, érvényben levő szerződésekből bizonylatok ( számla, előlegszámla , szállítólevél, szállítói megrendelés, visszaigazolás ) kiállítására. Így a szerződéses árakat nem kell a bizonylatokra külön átvezetni. A bizonylatolás mind a szerződések listájából jobb gombos menüről, mind pedig megnyitott szerződésen az Új bizonylat gomb megnyomásával végrehajtható.
  5. Kötelező gyári szám megadás beállítása - termékenként: Abban az esetben, ha bizonyos termékekből csak gyári számos készlete van, lehetősége van kötelezővé tenni a gyári szám használatát az adott termékeknél, így elkerülhető, hogy gyári szám nélkül vételezzen be, vagy adjon ki a termékből. Ezt a funkciót csak abban az esetben tudja használni, ha a raktárkészlet mehet mínuszba funkció nem aktív. Ugyanez fordítva is igaz, ha gyári számos készleteit szigorúan szeretné kezelni, akkor nem kapcsolható be a raktárkészlet mehet mínuszba opció
  6. Automatikus adatmentési lehetőség: Adatmentő és Visszatöltő segédprogramunk legújabb verziójában nem csak a régi verzióban megszokott Script fájl elkészítésére van lehetősége, hanem az automatikus ütemezés is végrehajtható azonnal. A script fájl elkészítése után az Ön által beállított paraméterek szerint programunk az Operációs rendszer Feladatütemezőjében új feladatot hoz létre.
  7. Készpénzfizetési megbízásos kimenő számlák nyomtatásának lehetősége: Lehetőség van Magyar Posta Zrt. által engedélyezett megszemélyesítő kóddal rendelkező partnerei által kiállított készpénz-átutalási megbízásos számlák nyomtatására. A modullal kapcsolatban további információkért kattitson IDE, töltse ki az adatlapot, és kollégám hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

2009. december 2.912.1.832 / Megjelenés időpontja: 2009.12.14.

  1. Pénzforgalmi lekérdezés: Új döntés-előkészítő lekérdezés érhető el programunkban, mely a rendszerbe rögzített számlák alapján ad tájékoztatást a várható pénzmozgások alakulásáról. Több periódusra bontva listázhatjuk a várható bevételeket és - bejövő számlamodul használata esetén - a várható kiadásokat. Az elemezni kívánt időszakról kapott lista hasznos segítséget nyújt gazdálkodásunk terveinek előkészítéséhez.
    A Lekérdezések/Pénzforgalmi lekérdezés pontban beállítható, melyik időszakokra vagyunk kíváncsiak és további szűkítő feltételek megadására is lehetőségünk van.
    A működési mód szekcióban állíthatjuk be, hogy csak a bevételekre, csak a kiadásokra, vagy - egy összesített listában - mindkettőre elkészítjük-e az előrejelzést.
    Egy bizonyos időponthoz (Kezdő dátum) viszonyítva három különböző periódust állíthatunk be. A program ezeken kívül a lejárt, illetve az utolsó periódus záró dátuma utáni lejáratú számlákat is figyelembe veszi, külön oszlopokban.
    További feltételeket is megadhatunk, ezzel szűkítve a figyelembe venni kívánt bizonylatok körét. Így akár ügyfélcsoportonként elkészíthetjük a pénzmozgási előrejelzésünket.
  2. Automatikus árfolyam letöltés - Gyors és pontos napi árfolyamvezetés, hosszú adminisztráció nélkül: A rendszerünkben kezelt valuták napi árfolyamának megbízható és gyors rögzítése az új beállítási lehetőség elvégzése után könnyedén megvalósítható. Internetes kapcsolaton keresztül, az ehhez technikai lehetőséget biztosító bankok közzétett árfolyamai alapján a program teljesen automatikusan, az előre beállított időpontban minden nap lefrissíti az árfolyamokat.
  3. Új bizonylatcsoportosítási lehetőség: Ügyfeleink kérésére mostantól lehetőség nyílik a raktári bevét, kivét és átadási bizonylatok csoportosítására, a Karbantartás\Beállítások menüpontban megadott csoportok szerint. A funkció működése megegyezik a programban - egyéb bizonylatok esetében - megszokott csoportosítási lehetőséggel.
    A beállított csoport a bizonylat felviteli ablakon megjelenik, nyomtatásban nem szerepel, listák lekérdezésnél szűrhetünk rá, a bizonylatkivetítésen pedig lehetőség van az utólagos módosítására.

2009. november 2.911.1.826 / Megjelenés időpontja: 2009.11.24.

Fejlesztések:

  1. Új Áfa Kulcs: Szolg.Exp 36-49.§: Az Áfa tv. területi hatályán kívül teljesítettnek minősülő szolgáltatás nyújtása esetében használandó áfakulcs (EUS -Szolg.Exp 36-49§) is elérhető programunk új verziójában.
    A Kulcs-Könyvelés megfelelő paraméterezése (Áfagyűjtők használata; ABEV feladás; Video), után, a Könyvelésbe feladott - és ezen kulccsal kiállított - számlatételek Áfa alapja az Áfa bevallás megfelelő sorában (80.) fog megjelenni.
  2. Kimenő számlák szűrése nyomtatásra: Felhasználóink igényeit szem előtt tartva, újabb kényelmi funkcióval bővült programunk. Mostantól lehetőség van arra, hogy leszűrje azon számláit, melyek eredeti példánya még nem került nyomtatásra.
  3. E-számla: Számlázó, valamint számlázó és készletnyilvántartó szoftvereinkhez megjelent Elektronikus számla modulunk. A modul azok számára nyújt segítséget, akik nagy mennyiségben állítanak ki kötegelten számlákat, vagy számláikat külföldre továbbítják. Az elektronikus számlázási lehetőség partnerenként megadható, így kötegelt számlázásnál a program automatikusan kezeli, kinek készül hagyományos és E-számla. A program az APEH által előírt módon generálja az E-számla formátumot, így minden számla egy PDF és egy XML fájlból áll. A fájlokat egy hitelesítés szolgáltató által kiadott szoftver, illetve tanúsítvány használatával hitelesíthetjük, így kaphatunk hiteles, időbélyegzett elektronikus számlát.
  4. Termékenkénti összesítő: Megújult lekérdezésünk a könyvelők munkájának megkönnyítése céljából készült. Az új verzióban lehetőséget biztosítunk részleg és munkaszámokra tagolt, illetve anélküli főkönyvi számokra bontott lekérdezésre. Az új lekérdezéssel a szűrési feltételeknek megfelelő készletmozgás, illetve készletérték változás listát kapunk eredményként.
  5. Új adatmentő varázsló: Színvilágában és működésében is megújult adatmentő és visszatöltő segédprogramunk. Az új adatmentő egyik legfőbb újdonsága, hogy a több gigabyte méretű mentéseket is zökkenőmentesen kezeli, tehát ha több cégnek könyvel, illetve ha nagyobb adatbázist használ, akkor is gond nélkül el tudja készíteni mentését. További újdonság, hogy az adatmentő és visszatöltő varázslóban megadható egy tömörítési arány, melyet a program az adatmentéskor figyelembe vesz, így nagyobb adatbázis esetén értékes megabájtokat spórolhatunk. (A tömörítési arány növelése nem jár adatvesztéssel, tehát a kiválasztott adatbázis(ok)ban lévő összes adat mentésre kerül minden tömörítési arány esetében.)
    A rendszeres adatmentés különösen fontos az elektronikus adattárolás esetében! Az adatmentéskor elkészült állományt célszerű egy külön adathordozón (CD, DVD) tárolni, hogy a számítógép esetleges meghibásodásakor ne vesszenek el a fontos adatok. Végezzen rendszeresen adatmentést!
  6. MS SQL 2005 támogatás: A 2009. novemberi verziótól kezdve teljes telepítőink Microsoft SQL 2005 SP2 adatbázismotort telepítenek. A váltásnak köszönhetően még modernebb és még biztonságosabb adatbázismotorra bízhatja fontos adatait. További érv a váltás mellett, hogy a Microsoft SQL 2005 már kompatibilis az újabb operációs rendszerekkel is (pl. Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7)

2009. szeptember 2.909.1.818 / Megjelenés időpontja: 2009.09.29.

Fejlesztések:

1. Termékdíj információk a terméktörzsben: Mostantól számlázás előtt is kaphat információt a készleten lévő Környezetvédelmi termékdíjas összetevővel rendelkező termékek befizetendő termékdíjáról. A Termékszerkesztő ablak Termékdíjas összetevők fül 3 oszloppal bővül:

  • Aktuális mennyiség (raktáron)
  • Fizetendő termékdíj (egységnyi)
  • Fizetendő termékdíj (össz)

2. Bejövő számlán lévő kedvezmény automatikus kikalkulálásának lehetősége: Karbantartás / Beállítások / Számlák - “Bejövő számlán Engedmény/Felár kalkulálása” funkció bekapcsolása után lehetősége van a kedvezményes árat tartalmazó bejövő számlák rögzítésére oly módon, hogy a program kiszámolja az eredeti - kedvezmény nélküli - árat is. ( Természetesen az utolsó beszerzési árként a kedvezményes ár kerül letárolásra, és készletérték számítás esetén is a kedvezményes ár lesz a bekerülési ár )

2009. Május/3 / 2.905.3.811 / Megjelenés időpontja: 2009.07.13.

Fejlesztések:

  1. 2009. július 1-je előtt fizetett előlegek és június 30-a után teljesített ügyletek áfaelszámolása: 20%-os Előlegeket vett át 2009. július 1. előtt? A végszámla kelte 2009. június 30. utáni? 20 % vagy 25 %? Ne fájjon a feje. Bízza ránk a “piszkos” munkát. Örömmel értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy a 2009-es Áfa változás legbonyolultabb művelete alól tehermentesítjük Önöket.
  2. Kulcs-Vonalkód: Örömmel értesítjük kedves Ügyfeleinket, hogy Kulcs-Készlet és Kulcs-Raktár programjainkhoz Ügyfeleink további kényelme érdekében kifejlesztettük új, vonalkódos modulunkat, melynek segítségével Ön is gyorsíthatja a bizonylatkészítés és leltározás folyamatait, illetve könnyedén nyomtathat vonalkódot termékeihez. Részletekért kérem kattintson ide: Kulcs-Vonalkód
  3. Könnyített ÁFA átállítás: ÁFA átállítás pár kattintással! Terméktörzs, nyitott árajánlatok és visszaigazolások átállítása 18% illetve 25%-os ÁFA kulcsra. Részletekért kérem tekintse meg tudásbázis bejegyzésünket: ÁFA átállítás
  4. Részleg és Munkaszámok felviteli lehetősége számlázáskor: A kényelmesebb használat érdekében a 2009. májusi verziótól számlakiállítás közben is bővíthető a Részleg és Munkaszámok törzse.
  5. Elszámoló ár szerinti leltározás: Programunk új verziójában már nem csak Normál, Kedvezményes és Beszerzési ár, hanem Elszámoló ár is kiválasztható Használandó árként.
  6. Egyedi lapméretek beállíthatósága: Nyomtatási sémáknál. Nyomtatási sémák beállításánál lehetőség van az eddigi A4 és Leporellón kívül egyedi lapméret beállítására is.
  7. Speciális nyomtatványok (Átutalási megbízás, Készpénzutalási megbízás, stb.) beállításainak elmenthetősége: Az Átutalási megbízás, Készpénzutalási megbízás, Könyvelt küldemény stb. nyomtatási beállításai ezentúl alapértelmezett beállításként elmenthető, illetve egy gombnyomással visszaállítható a Gyári beállítás.

2009. Március / 2.903.1.796 / Megjelenés időpontja: 2009.03.03.

Fejlesztések:

  1. Környezetvédelmi termékdíj: megvalósult a 2009.01.01-től életbe lépett környezetvédelmi termékdíjas változások követése. Megmarad a gyártói és továbbforgalmazó kötelezettség, azonban azok a jövőben „H” és „E1” (korábban „H” és „Ú”), valamint „E2” (korábban „k”) elnevezést kapnak.
    Törzsváltozások:
    -Származáskódnál 2 karakter megadható.
    -HKT kód 9 jegyű ( Hulladék esetén nincs származáskód )
    Ügyletkód változások:
    -megszűnt (Új telepítéstől, évváltástól kezve a listából nem választható, de adatbázisban marad) 02,04,12,13,22,24,29,31,32,39,42,44,49,59
    -változott 66 -> 65
    -új:66 “E1″ termékdíj jogszabály alapján 100%-ban visszaigényléssel levonásra kerül
    67 “E1″ termékdíj jogszabály alapján 85%-ban visszaigényléssel levonásra kerül
    68 “E2″ termékdíj jogszabály alapján 100%-ban visszaigényléssel levonásra kerül
    69 “E2″ termékdíj jogszabály alapján 85%-ban visszaigényléssel levonásra kerülKT törvény 23.§ miatt Környezetvédelmi termékdíj használatánál a tételes nyomtatás nem kapcsolható ki.
  2. Szállítólevél: Tételsor váltásakor a gyáriszámlista frissül.
  3. Gyártás gyári számmal: Gyári szám beírása után történő mennyiségmódosítás esetén lehetőség van a már beírt gyári számot használni az összes darabhoz – csak abban az esetben működik, ha a darabszámot 1-ről  nagyobb számra módosítjuk
  4. Pénztárgép: 5 forintos kerekítést használó pénztárgép támogatása.
  5. Kézi számla kiállítása: Az összegző ablakban a fizetendő összeg (5 F-os kerekítés után) feltüntetésre került.
  6. Leltár: Fekvő lapos nyomtatáshoz optimalizáltuk a leltár különbség nyomtatást.
  7. Vevő-forgalom szerinti lista: Bekerült a programba a csoportosítási lehetőség Ügyfélkód, illetve Megnevezés szerint (Ügyfélkód nélküli vevők megjelenítése).
  8. Termék importálása: Termék importálásnál, ha a termékkód hossza nagyobb, mint a maximum (20 karakter), akkor a termékkód csonkításra kerül: Excel-importer Naplófájl bejegyzés történik.
  9. Számlakiállítás: Helyesbítő és jóváíró számla készítésekor a számlán lévő tételek is kiválaszthatóak, akkor is ha Raktárkészlet nem mehet mínuszba, és a termék készlete 0.
  10. Számlakiállítás: Mentes az adó alól áfakulcs választásakor tételmegjegyzésben megjelenik a „Mentes az adó alól” szöveg.
  11. Termék és Ügyféltörzs: Gyorsított Termék és Ügyfél felvitel. Már létező ügyfélre állva „Új ügyfél/termék az adatok alapján” funkcióval gyorsított felvitelt végezhetünk. (Ügyfél/Termékkód megváltoztatása kötelező, a Név mezőbe (másolat) bejegyzés kerül.)

Javítások:

  1. Megkeresések: Raktárkészlet nem mehet mínuszba, a beállításnál is kiválaszthatóak a 0 ill. mínusz mennyiségű termékek.
    A Terméktallózó ablakban bekapcsolt késleltetett szűrés esetén a megkeresés rögzítése során fellépő hiba javításra került.

  2. Excelimporter: Javítottuk az Ügyfélimportálásnál a használandó ár mező importálást.

  3. Visszaigazolási lista: A visszaigazolás utólagos nyomtatásánál fellépett hiba javításra került.

2009. január / 2.901.1.210 / Megjelenés időpontja: 2009.01.05.

Javítás:

  1. Számlázás: Évváltás után számla kiállításkor ha teljesítést előző évi dátumra állítottuk és az aláhúzott számlasorszámra kattinva átváltottunk az előző évi sorszámozásra akkor nem az annak megfelelő sorszámozással került kinyomtatásra a számla.

2008. December/2 / 2.812.2.789 / Megjelenés időpontja: 2009.01.05.

Javítás:

  1. Számlázás: Évváltás után számla kiállításkor ha teljesítést előző évi dátumra állítottuk és az aláhúzott számlasorszámra kattinva átváltottunk az előző évi sorszámozásra akkor nem az annak megfelelő sorszámozással került kinyomtatásra a számla.

2008. December / 2.812.1.787 / Megjelenés időpontja: 2008.12.20.

Fejlesztések:

  1. Évnyitás: Új cég és év törzsadatok átvételével történő létrehozásánál kiválasztható, hogy a lomtárazott termékek is átvételre kerüljenek –e az új évbe (cégbe). Alapértelmezett beállítása szerint átveszi a lomtárazott termékeket is a program. A jelölőnégyzet kikapcsolása esetén a hivatkozás nélküli termékek nem kerülnek át az új év (cég) adatbázisába.

  2. Ügyfelek: Az ügyfél adatai közt minden címtípushoz beállítható egy alapértelmezett cím, ha abból a típusból több is rögzítésre kerül.

  3. Adatbiztonsági beállítások: Kézi számla és bejövő számla rögzítésével összefüggésben két új jogosultsági beállítás került a programba. Segítségükkel engedélyhez kötötté vált a kézi számlához, illetve a bejövő számlához kijelölhető raktári mozgás (raktári bizonylat) készítésére vonatkozó jelölőnégyzet átállítása.

  4. Szerződések: A szerződések lekérdezése listában megjelenik az ügyfél címe oszlop is.

  5. Listák: Számlák kulcsonkénti bontása listában nyomtatható lett a „Sz.áfa összesen” oszlop is.

  6. Számla: Nem magyar illetőségűre paraméterezett programokban az idegen nyelvű számlán nem jelenik meg a törvényi hivatkozás.

  7. Számla: Nem kezeli különbözeti ismérvként a VTSZ/SZJ számot a program, szállítólevélből számla kiállítása esetén.

  8. Beállítások: Magyar illetőségűre paraméterezett programban nincs lehetőség az „Áfaérték feltüntetése ebben a valutában is” jelölőnégyzet kikapcsolására.

Javítások:

  1. Szállítólevél: Bizonyos esetekben a hálózatosan használt rendszerekben a szállítólevél sorszámozásával problémák merültek fel.

  2. Szállítólevél: Nem működött megfelelően a szállítólevél összesítő ablakán megadható átvétel dátum kezelése.

  3. Gyártás: A gyártási és szétszerelési bizonylatok kezelésében több gyári számos tétellel összefüggő javítás történt.
    Kérjük azon ügyfeleinket, akik gyári számos gyártási és szétszerelési bizonylatokkal dolgoznak, futtassák le az Adatbázis karbantartó segédprogramban található “Raktáranként gyári számok újraszámítás” scriptet. Ennek módjáról ITT találhat bővebben információt.

  4. Gyártás: Gyártási bizonylat rontása esetén, a rontott raktárbizonylatok a program újraindítása után újra normál állapotúként  jelentek meg.

  5. Számla: Valutás előleg számla felhasználásakor, ha változott a valuta árfolyam, akkor a végszámla árfolyamán került elszámolásra a felhasznált előleg tétel ÁFA forintos értéke, nem az előleg számla árfolyamán.

2008. november / 2.811.1.780 / Megjelenés időpontja: 2008.11.21.

Fejlesztések:

  1. Általános:  A főképernyő jobb oldalára egy információs szekció, úgynevezett Info panel került bevezetésre.
    Az információs panelen található ikonok segítségével – aktív internet kapcsolattal rendelkező gépeken - egy kattintással elérhetőek a felhasználók által leggyakrabban keresett elérhetőségi adatok és online ügyfélszolgálati felületek.
    A felhasználó az info panel segítségével késedelem nélkül értesül arról is, ha új verzió tölthető le a programból.

Javítások

  1. Technikai jellegű: Bizonyos vírusvédelmi szoftverek helytelenül vírusnak érzékelték a programban található EmailKuld.dll állományt.

  2. Technikai jellegű: Olyan konfigurációk esetében ahol 7-es SQL fut, nem működött megfelelően a adatátadó jogosultsági vizsgálata.

  3. Leltár: Amennyiben a beállítások szerint a raktárkészlet nem mehet mínuszba, de olyan leltárív került rontásra, amely mínuszba vitte volna a készletet, a program helyesen megjelenített erről egy figyelmeztető üzenetet, de a bizonylatot lerontotta.

  4. Leltár: Gyáriszámos termékek (beállítás szerint egy gyáriszám többször is szerepelhet) leltározásakor rossz mennyiségek jelentek meg a leltáríven. Gyáriszám kezelésének kikapcsolása esetén pedig ha nem az alapértelmezett raktárra készült a leltárív, akkor helytelen mennyiségeket hozott a leltárívre a program.

  5. Új év nyitása – FIFO módszer esetén: Új év létrehozása során nem a megfelelő készletértékkel került megjelenítésre az a termék, melyre előző évben negatív előjelű bevét került rögzítésre.

  6. Gyártás: Gyártás modullal készített terméknél, több darab gyártásakor (mindegyik külön gyári számon) a gyártás összes önköltségét vette utolsó beszerzési árnak a program az egységnyi önköltség helyett.

  7. Fizetési felszólítás: Lekérdezések/Fizetési felszólítások/Lista/Nyomtatás/Lista nyomtatása esetén hibaüzenet jelentkezett.

  8. Adatátadás (Számlázó programok-Könyvelő program): A készletkezelő és számlázó programból feladásra került számlákat a programok nem megfelelően - még nem feladott bizonylatként - kezelték.

2008. szeptember  / 2.809.1.775 / Megjelenés időpontja: 2008.10.28.

Fejlesztések:

  1. Ügyfelek: Elsődleges és másodlagos használandó árként valutás árlistát is lehet az ügyfélhez rendelni.

  2. Beállítások: Új telepítésű programnál az euro valutanemnél alapértelmezetten az összes kerekítési tizedesjegy kettőre van beállítva.

Javítások

LIGHT, PLUSZ változat - Kulcs-Készlet 2008. szeptember

  1. Borítéknyomtatás: A 11×22mm és 16×23mm méretű borítékok nyomtatása nem működött megfelelően.

PLUSZ változat - Kulcs-Készlet 2008. szeptember

  1. Raktárbizonylatok: Kivét bizonylat kiállítása közben, a Terméktallózó ablakban új telepítésű programoknál nem jelent meg az összes oszlop (hiányzott: beszerzési ár, valamint az elszámoló ár és a késztermék).

  2. Raktárbizonylatok: Bevét bizonylat kiállítása közben, bizonyos esetekben a terméktallózóból indított termék módosítás esetén, a mennyiség mező kinullázódott.

  3. Bejövő számla: Bizonyos esetekben, két tizedes egységár kerekítés használata mellett a bejövő számlán az újraszámolás gomb használata nem működött megfelelően.

  4. Leltározás: Bizonyos esetekben a Leltárív rontásakor hibaüzenet jelentkezett.

  5. Adatátadás: Külföldi vevőként rögzített partner részére, ha egy új számla egy meglévő alapján került kiállításra (Új számla az adatok alapján funkció), a másolt bizonylat termékeinél beállított adatátadónál alkalmazandó főkönyvi számokat nem jól vette át a program.

 2008. augusztus  / 2.808.1.768 / Megjelenés időpontja: 2008.08.14.

Javítások

  1. Terméktörzs - Etikett nyomtatás: Szabvány EAN13-as etikettre nem fért ki a termékkód minden karaktere.
  2. Terméktörzs - Etikett nyomtatás: Etikett nyomtatásnál a felső margó beállítása nem működött megfelelően.

2008. június  / 2.806.1.765 / Megjelenés időpontja: 2008.07.01.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfeleink testreszabott kiszolgálása érdekében, 2008. július 1-jével új termékcsaláddal bővítettük kínálatunkat.

Az új, alacsonyabb ár-kategóriájú, de minden kulcsfontosságú funkcióval rendelkező és egyszerűsített terméktámogatási csomagot tartalmazó - 2008. július 1-jétől LIGHT termékcsaládban forgalmazott - változatokat azoknak ajánljuk, akik az eddig kínált nagyobb tudású, minden igényt kielégítő - 2008. július 1-jétől PLUSZ megkülönböztető jelzéssel forgalmazott - termékeink funkcionalitását teljes körűen nem tudták kihasználni.

Önök, akik 2008. július 1. előtt vásároltak, a frissítő verzió feltelepítése után a PLUSZ változattal folytathatják munkájukat, a terméktámogatásuk lejáratának dátumáig.

A terméktámogatás meghosszabbításakor választási lehetőséget biztosítunk Önöknek: megtarthatják nagy tudású megszokott PLUSZ családba tartozó programjukat, vagy áttérhetnek egy minden kulcsfontosságú funkciót tartalmazó, de egyszerűsített, alacsonyabb ár-kategóriájú termékre.
A teljes termékválasztékról, a kapcsolódó szolgáltatásokról és az áttérési módozatokról, minden további információt megtalálnak hivatalos weboldalunkon.

Fejlesztések:

  1. Általános: A főképernyő jobb felső sarkában, az eszköztár jobb szélén – aktív internet csatlakozás mellett - lehetőség van az Online ügyfélszolgálat Tudásbázisában történő keresésre.
    Tudásbázis keresés
  2. Súgó: A Névjegyből a termékszám vágólapra kimásolható (Ctrl+C).
  3. Számlakiállítás: Bővült a stornózáskor megadható adatok köre. Megadható a stornó számla esedékességi dátuma is. Számla stornózása során a stornózásra kerülő számla Teljesítés dátumát és Esedékesség dátumát ajánlja fel a program, de mindkét dátum módosítására lehetőség van.
    Stornózáskor esedékesség dátumának megadása
  4. Beállítások: A számlaszótárban megtalálható az Adószám mező is.
  5. Beállítások: A Fizetési módok pontban esztétikai módosítás történt (Kerekítés oszlop formátuma megváltozott a listában).
  6. Termékek: A termékek listájából elérhető Lekérdezés/Minimális mennyiség listába belekerült az optimális mennyiség oszlopa is.
  7. Lekérdezések: A Készletkönyvelés lekérdezése pontban egységesítésre kerültek az oszlop elnevezések (Nettó Normál eladási ár, Bruttó Normál eladási ár).
  8. Számlakiállítás: Visszaigazolásból készített számla esetén, ha a kiinduló bizonylaton a vevő valamelyik számlázási címe szerepel, azt ajánlja fel a számlakiállító ablakon is a program. Egyébként az eddigi működés szerint, az első számlázási cím a felajánlott.
  9. Lekérdezések: Az Áfa-egyenleg pontban lehetőség van a Szállítói Áfa adatok megtekintésére. Az új oszlopban a valutás bejövő számlák külön gyűjtött összegei szerepelnek.

Javítások

  1. Leltározás: Leltárív bizonylatrögzítő ablakán, a raktárváltás utáni frissítés, gyáriszámos termékek esetében nem a helyes raktári mennyiséget mutatta.
  2. Beállítások: A Fizetési módok megnevezésének módosítása nem volt lehetséges bizonylat kiállítás során még nem alkalmazott elemek esetében sem.
  3. Szállítólevél kiállítása: Szállítólevél bizonylatrögzítő ablakában a Termékkód mező gyorsbillentyűje (Alt+D) lett, mert az (Alt+K) két mezőre mutatott.
  4. Bizonylat kiállítás: Nem működött megfelelően a Használandó ár mező mellett található lakat funkció.
  5. Raktárbizonylat kiállítás: Raktárkészlettel nem rendelkező termék esetében a kiadási, vagy átadási bizonylat kiállításakor nem elegendő raktárkészletre figyelmeztető üzenetben nem a megfelelő mennyiséget írta ki a program.
  6. Általános: Angol nyelvűre állított kezelőfelületen, az árajánlat alján szereplő lábléc szöveg, oktatási verzióra utalt.
  7. Adatbiztonsági beállítások: A szállítói megrendelés aktiválásának jogosultság beállítása nem érvényesült megfelelően a bizonylat kiállításánál.

2008. május  / 2.805.1.748 / Megjelenés időpontja: 2008.05.20.

Fejlesztések:

  1. Általános: A főképernyő eszköztárából elérhető az Online ügyfélszolgálati felületre navigáló „I” betűt ábrázoló ikon.
    Készletnyilvántartó új verzió
  2. Általános: A termék kezelőfelületén (Főablak fejléc, Start menü hivatkozások, stb.) egységesen a Kulcs-Készlet terméknév szerepel.
  3. Számlakiállítás: Fordított ÁFA-s tételek szempontjából fontos fejlesztés, hogy bejövő számla rögzítésénél meg lehet adni a kézhezvétel dátumát. (Ez a dátum a főkönyvi könyveléskor befolyásolja az ÁFA könyvelésének dátumát.)
    Készletnyilvántartó új verzió
  4. Intrastat jelentések kezelése: Az Intrastat jelentések készítésénél, ha a nettó tömeg kisebb, mint 1kg, akkor a 2008. évi előírások szerint 3 tizedesre kerekíti a program

Javítások:

  1. Számlakiállítás: Magyar és Angol kétnyelvű számlán a vevői fejlécben az “EU adószám” felirat csak magyar nyelven jelent meg.
  2. Számlakiállítás: Ha be volt kapcsolva a Beállításokban a Többnyelvű terméknevezések nyomtatása megrendelés modulos bizonylatokon és többnyelvű számlán opció, számlakészítéskor a termék megadása előtti számlanyelv váltása után a nyomtatási kép vagy az számla mentése felesleges figyelmeztető üzenetet hozott.

2008. április/2  / 2.804.2.738 / Megjelenés időpontja: 2008.04.15.

Javítások:

  1. Beállítások: A Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Törzsek/Fizetési módok pontban új elem rögzítésekor hibaüzenet jelentkezett.
  2. Lekérdezések: A Lekérdezések/Környezetvédelmi termékdíj lekérdezés pontban hibaüzenet jelentkezett listanyomtatás indításakor.

2008. április  / 2.804.1.737 / Megjelenés időpontja: 2008.04.15.

Fejlesztések:

  1. Törzsek: A Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/ Törzsek/ Környezetvédelem pontban, a termékdíjköteles termékek adatlapján a KT kód Származáskód mezőjébe csak 1 karaktert lehet beírni az érvényes előírások szerint.
    szarmkod.jpg
  2. Lekérdezések - Környezetvédelmi termékdíj lekérdezés: A környezetvédelmi termékdíj lista szűrőablakán lehetőség van nemcsak negyedéves, hanem bármilyen dátum intervallum szerinti lekérdezés elkészítésére.
    kvtdszur.jpg
  3. Termékek: A kapcsolódó raktárbizonylatok zavartalan kiállítási lehetőségének érdekében, mostantól nem lehet lomtárba helyezni olyan terméket, amely árajánlaton, visszaigazoláson, vagy szállítói megrendelésen szerepel.
  4. Számlalista: A számlalisták nyomtatásánál lehetőség van a “Fizetendő” oszlop kinyomtatására is.fizetendo.jpg
  5. Számlalista: Informatívabb lett a gépi számla rontásakor megjelenő figyelmeztető üzenet.rontas.jpg

Javítások:

  1. Raktárbizonylatok kiállítása: Bizonyos beállítások és bizonylat tételszám esetén, a többoldalas kiadási bizonylat első oldalon kívüli lapjairól lemaradtak az átvételi feljegyzések feliratai.
  2. Számlakiállítás (Kimenő): Felesleges figyelmeztető üzenet jött – a szükséges mezők kitöltésének hiányáról - a számlakiállító ablakon történő nyelvváltás után.
  3. Számlakiállítás (Kimenő): Ár nélküli szállítólevélből forintos számla kiállítása esetén nem érvényesültek helyesen a vevőhöz beállított másodlagos használandó ár felajánlások.
  4. Számlakiállítás (Kimenő): Idegen nyelvű számlakiállítás esetén (bruttó összegnél beállított tizedes használata mellett) a fizetendő összeg szöveges megjelenítése nem volt formailag megfelelő.
  5. Számlalista: Bejövő és kimenő számlalistán és a számlalista nyomtatásakor a Fennmaradó valuta oszlop összesítő értékeit 0 tizedesjegyre kerekítette a program.
  6. Számlalista: Készpénzátutalási megbízáson, a nagy összegekhez tartozó szöveges számkiíratás nem volt teljes hosszában olvasható.

2008 február/2  / 2.802.1.728 / Megjelenés időpontja: 2008.03.03. Frissítés

Javítások:

  1. [Számlalista] Számlalista nyomtatása a ”Termékenkénti eladások”, a “Termékenkénti vásárlások” illetve a ”Vevő-forgalom szerinti lista” menüpontokból nem volt lehetséges.
  2. [Raktárbizonylat] Raktárbizonylatok utólagos nyomtatásakor a az eredeti és az utólagos tételszám nem egyezett.

2008 február  / 2.802.1.727 / Megjelenés időpontja: 2008.02.29.

Fejlesztések:

  1. A 2008.március 1-től érvényes kerekítési szabályoknak megfelelő működéshez kérjük végezze el a szükséges beállításokat. A Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Törzsek/Fizetési módok helyen .
  2. A beállítást a Módosít gomb megnyomásával végezzük el. Bővebb leírás»»A számla láblécében található szöveg a jogszabályi változások szerint frissítésre került a következők szerint: „A számla a 47/2007. (XII.29.) PM rendeletnek megfelel.
  3. Az eseménynapló alapbeállításként naplózza az összes eseménykört. A beállítás módosítására a Karbantartás/Eseménynapló megtekintése pontban, a Lista menüjének Egyéb/Beállítások pontjában van lehetőség.
  4. Lehetőség nyílt listák nyomtatása esetén kiválasztott lapok nyomtatására (pl.: Lapok: 2-3). A Nyomtatási előkép első ikonjára (Nyomtató beállítások ) kattintva megjelenő képernyőn, a Összes, Aktuális lap, illetve Lapok választógombok segítségével határozható meg a nyomtatni kívánt lapok köre.
  5. Lehetőség van külön árfolyam rögzítésére a bejövő valutás számlák áfa összegéhez. A valutaválasztó ablakon, az Utolsó árfolyam mező alá került az ÁFA árfolyam mező. A főkönyvi  feladás során az itt mentett árfolyammal dolgozik a program.
  6. A törvényi előírásoknak megfelelően, a Karbantartás/Beállítások/ Cégfüggő beállítások/Valuta/Beállítások lapon, az Árfolyam megjelenítése a számlán alapértelmezetten bekapcsolt állapotba kerül a verzió feltelepítése után.
  7. Karbantartás/beállítások/Cégfüggő beállítások/Áfakulcsok menüpontba bekerült a 19%-os ÁFA kulcs.

Javítások:

  1. [Terméktörzs] A termék adatlap Adatátadó lapján, az Alaphelyzet gomb bizonyos esetekben nem  a beállított alapértékeket jelenítette meg, hanem kiürítette a mezőket.
  2. [Terméktörzs] Termék etikett nyomtatásnál, nem a megadott kezdőpozíciótól indult a nyomtatás.
  3. [Beállítások] A Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Adatátadó rendszer pontban a Főkönyvi számok alapértelmezett értékeinél elérhető „Feltölt” funkció nem működött.
  4. [Beállítások] Nem Rendszergazdaként történő programhasználat esetén jelszóváltoztatás után hibaüzenet jelent meg.
  5. [Számla kiállítás] Ha a terméknév hosszú és hasonlóan hosszú az „Idegen nyelvű megnevezése” is, akkor a számlanyomtatásnál nem jelent meg teljes hosszában a megnevezés.
  6. [Számla kiállítás (kimenő)] Garanciális és jóteljesítési visszatartás mezőkbe negatív és pozitív értéket is lehet rögzíteni.
  7. [Számla nyomtatás] Több oldalas megjegyzés esetén nem volt nyomtatható a számla.
  8. [Bizonylatnyomtatás (összes)] Bizonylatok nyomtatásánál a sémakezelő nem volt nyelvesítve.
  9. [Excelimporter] Ügyfelek importálásánál a „Használandó ár” oszlopban lévő adatok elcsúsztak egy sorral.