A készletnyilvántartó program és a számla program támogatja a vonalkódos rendszereket. Ennek keretében akár terméket, akár vásárlókat lehet vonalkód olvasó segítségével azonosítani, valamint képes vonalkódokat nyomtatni.

Termék azonosítás vonalkódos rendszerrel
Gyári szám azonosítása vonalkódos rendszerrel
Vevő azonosítása vonalkódos rendszerrel
Vonalkód nyomtatása a termékekre

Nagyon sok vonalkód szabvány létezik, ebből a szoftverünk két - Európában a legelterjedtebb - szabványt ismer, az EAN-8 és EAN-13 szabványt.

Az EAN8 vonalkód 8 ebből 7 tetszőleges, az EAN13 vonalkód 13, ebből 12 tetszőleges számjegyből áll. Ezek a vonalkód típusok csak számokból állhatnak. Az utolsó karakter egy ellenőrző karakter (Check Digit), mely segít eldönteni a vonalkód olvasónak és a szoftvereknek, hogy a beolvasott adat vonalkód-e, valamint ezzel ellenőrzi az olvasó az olvasott adat helyességét. Az utolsó karakter az előző számjegyekből minden vonalkód típusnál egyedi algoritmus alapján számolható. Ezeket az ellenőrző karaktereket külön vonalkód generáló program segítségével tud generálni, vagy az első számjegyek megadásával például EAN-8 és EAN-13 esetében itt  számolható. Ilyen ellenőrzés a szoftverünkben nincs, tehát bármilyen szám megadható vonalkódként, viszont az olvasók ezt ellenőrzik. Így ha megadott egy tetszőleges számot, kinyomtatta a vonalkódot, és a vonalkód olvasójával nem tudja beolvasni, de az olvasó helyesen működik pl. egy kereskedelmi forgalomban lévő termék kódját beolvassa, nem megfelelő a vonalkód utolsó karaktere, azt egy kód kalkulátor segítségével számolja ki.

Keresőszavak: Vonalkód, barcode, kódgenerálás, codecalc, clalc barcodecalc, barkode, bárkode, bárkód