Az összesítő ív a leltárívek összesítésére szolgál. Ennek segítségével lehet képet kapni a termékek összmennyiségéről és készletértékéről. Összesítő ívet egy leltárívről, vagy fordulónapra készített leltárívekből lehet készíteni. Összesítő ív készítéséhez kattintson a Termék/Leltár/Leltárívek menüpontba és a megjelenő szűrő listán szűrje le azt, vagy azokat a leltáríveket melyekből összesítő ívet szeretne készíteni. A listában kattintson jobb gombbal a kívánt leltárívre, és válassza a megjelenő helyi menüben az “Összesítő leltárív készítése”, vagy ha az összes leltárívből szeretne egy összesítő ívet, akkor szűrje a listát egyező fordulónapra és válassza az “Összesítő leltárív készítése a listából” lehetőséget…

Ekkor megjelenik az összesítő ív képe, ami ilyenkor már nem módosítható, kivéve a megjegyzés mező, mivel a lista a leltár ív adatai alapján észül el. Ha <OK> gombbal lezárjuk a listát, bekerül az összesítő ívek listájába.

Az összesítő íven az alábbi adatok jelennek meg:   

»   Kód : A termék sorszáma
»   Termékkód: A termék termékkódja
»   Cikkszám: A termék cikkszáma
»   Gyáriszám: A termék gyári száma
»   Megnevezés: A termék megnevezése
»   Készletérték: A termék összkészletértéke. Itt a program azt a mennyiséget mutatja, ami a készletérték számításnál is megjelenik. Amennyiben az összesítő ív nem tartalmazza az összes terméket, akkor is az összkészletérték jelenik meg
»   Rögzített mennyiség: A leltáríven lévő raktári mennyiség mező értéke, több leltárív esetén ezek összege
»   Fellelt mennyiség: A leltáríveken lévő fellelt mennyiség, több leltárív esetén ezek összege
»   Különbség: A rögzített mennyiség és fellelt mennyiség különbözete
»   Megjegyzés: Megadható minden termékhez külön-külön
»   Egységár: A leltárív egységár mezője. Amennyiben több leltárívből készül az összesítő ív, különböző értékű termékek új sorban jelennek meg.
»   Különbség értéke (Készletérték): = Készletérték/fellelt mennyiséggel*Különbség
»   Különbség értéke (Eladási ár): =Különbség*Egységár
  

Összesítő ív nyomtatása:
Lépjen a Termék/Leltár/Összesítő ívek menüben található meg az elkészült összesítő ív. Nyomtatáshoz lépjen be ide, és szűrje a listát megfelelő paraméterekkel, majd kattintson az összesítő ívre és válassza a Nyomtatás/Összesítő leltárív nyomtatása menüpontot és a megjelenő ablakban állítsa be azokat az oszlopokat amiket nyomtatni szeretne.

Eredmény: 

Összesítő ívből lehetőség van még leltári különbözet nyomtatásra is. Nyomtatáshoz lépjen be ide, és szűrje a listát megfelelő paraméterekkel, majd kattintson az összesítő ívre és válassza a Nyomtatás/Összesített leltár különbség menüpontot és a megjelenő ablakban állítsa be azokat az oszlopokat amiket nyomtatni szeretne. A képernyő alsó részén beállítható hogy a milyen típusú eltérés jelenleg meg a listában (Hiány, Többlet).

Eredmény:  

Keresőszavak: leltár ív, leltár iv, leltáriv, leltár készítés, leltározás, leltárösszesítő