A program lehetőséget biztosít arra, hogy 2013. január 1-jétől kezdődően, azok a cégek, akik erre jogosultak, pénzforgalmi elszámolás szerint állítsák ki számláikat.

1.

Azok a kisvállalkozások, akik a törvényi előírásoknak megfelelően pénzforgalmi elszámolás szerinti elszámolást alkalmazhatnak, a Karbantartás/ Beállítások / Cégfüggő beállítások / Számlák pontban kapcsolhatják be a Pénzforgalmi elszámolás opciót.

Pénzforgalmi elszámolás aktiválása

2.

Számlakiállítás közben a számlakiállító ablakon alapértelmezetten bejelölt állapotban jelenik meg a Pénzforgalmi elszámolás opció, ha a beállításoknál ezt megadtuk. Természetesen olyan esetekben, ha a 125 millió forintos értékesítési összegbe nem tartozó gazdasági esemény kerül leszámlázásra (pl.: tárgyi eszköz értékesítése), a jelölőnégyzet kikapcsolásával ez jelezhető.

3.

A pénzforgalmi elszámolás hatálya alá tartozó számlán a lábléc szövegben - pénzforgalmi elszámolás jelölőnégyzet aktív - nyomtatásban is megjelenítésre kerül a törvényileg előírt, erre vonatkozó megjegyzés.

4.

Amennyiben a gazdasági évben a kiállított számlák alapján, az értékesítés összege eléri a 125 millió forintos határt, a program erről minden számla kiállításakor figyelmeztető üzenetet ad.