Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató: 2015. március (1920)


Megjelenési dátum: 2015. február 26.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

Előző évről áthozott szabadságok kiadásának sorrendje
Munkaidőkeret kezelés optimalizálása
Osztott- és nem osztott munkaidő kezelése egy hónapon belül
Munkavállalói tájékoztató aktualizálása (Belépő dolgozó)
Egyszerűsített foglalkoztatói igazolás módosítása
Aranykor Önkéntes nyugdíjpénztár bankszámlaszám változás
1508-as adatszolgáltatást érintő módosítások

Előző évről áthozott szabadságok kezelése jelenlét importálása során

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkciók

A frissítés letöltését követően, amennyiben a jelenlét adatok importálás során (Web-Jelenlét, vagy Excel import) kerülnek a Kulcs- Bér programba, az alapszabadság adatokat automatikusan átállítjuk olyan jogcímre, amiből van még felhasználható, előző évből áthozott egyenleg. Ezeket az áthozott napokat is a jogcímek kiadás sorrendjében vesszük sorra.

Pl.: A dolgozónak van előző évről áthozott 3 nap életkor után járó szabadsága. A Web- Jelenlétben 10 nap szabadság került jelölésre a dolgozó által. A webes jelenléti adatok letöltését követően érvényesül a beépített automatizmus: a dolgozó jelenléti naptárában először jelölésre kerül az életkor utáni szabadság jogcím 3 napra, majd az alapszabadság a további 7 napra.
Excel import esetén többféle jogcím kerülhet importálásra, az itt megadott jogcímek közül csak az alapszabadság esetében érvényesül az automatikus jogcím meghatározás.

Munkaidőkeret kezelés optimalizálása

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

- A túlóra pótlék számítás került pontosításra az átlagos osztószámmal (174 óra) történő elszámolás esetén, ha a munkaidő keretben foglalkoztatott munkavállaló hónap közben lép be, vagy szűnik meg a jogviszonya.

- Abban az esetben, ha a munkaidőkeretben foglalkoztatott munkavállaló a munkaidő keret elszámolásának hónapjában kevesebb ledolgozott nappal rendelkezik, mint amennyi a nem fizetett távollét napjainak száma (táppénz, biztosítás szüneteltetése, igazolt nem fizetett távollét jogcímek) az alapbér megállapítása került módosításra az elszámolásban.

- A Hóvégi fizetési jegyzéken a Munkaidőkeret időadatainak feltüntetése is pontosításra került, abban az esetben, ha a dolgozónak, több a ledolgozott munkaórája, mint a munkaidőkeret óraszáma.

Osztott- és nem osztott munkaidő kezelése egy hónapon belül

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkció

Az új verzió letöltését követően lehetőséget biztosítunk arra, hogy a részletes jelenlét adatok szekcióban egy hónapon belül legyen lehetőség osztott- és nem osztott műszaktípusok rögzítésére is.

Munkavállalói tájékoztató aktualizálása (Belépő dolgozó)

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A „Nyomtatványok/ Bérügyi/ Belépés nyomtatványai” szekcióban található „Munkavállalói tájékoztató” aktualizálásra került a Munka törvénykönyv (103.§(1)) alapján a munkavállalót a munkavégzés első hat órája után 20 perc, kilenc órát meghaladóan további 25 perc pihenőidő jár a munkavállalónak.

Ennek megfelelően átállításra kerültek az alapértelmezett időtartamok a nyomtatvány paraméterező részén:

Nyomtatvány paraméterezési lehetőségek

Nyomtatvány paraméterezési lehetőségek

Egyszerűsített foglalkoztatói igazolás módosítása

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Az egyszerűsített foglalkoztatás céljára létesített munkaviszony alapján alapbérként, illetve teljesítménybérként – a meghatározott feltételeknek megfelelően – legalább a kötelező legkisebb munkabér 85%-a, garantált bérminimum esetén 87%-a jár.

A 483/2013. (XII.17.) Korm. rendelet alapján a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő esetén 2015. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 105.000,- forint.

Az előzőektől eltérően a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2015. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 122.000,- forint.

A mentesített keretösszeg megállapításánál alkalmazott napi összegek: 5620 Ft (garantált bér) és 4830 Ft (minimálbér)

A foglalkoztatás napjainak számát kell megszorozni az adóév első napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napibérként meghatározott összegével (4830 Ft/nap), illetve középfokú iskolai végzettséggel ellátható munkakörben történő foglalkoztatás esetén a garantált bérminimum meghatározott napi összegével (5620 Ft/nap)

A filmipari statisztaként végzett – Efo. tv. hatálya alá tartozó – alkalmi munkából származó bevételből nem kell jövedelmet megállapítani és bevallást benyújtani.

Az éves adó elszámolás helyes elkészítéséhez és a mentesített keretösszeg megállapításához nyújt segítséget a módosított „Bérösszesítő egyszerűsített foglalkoztatott részére” elnevezésű nyomtatvány.

A „Nyomtatványok/ Bérügyi nyomtatványok/ Kilépő papírok” szekcióban elérhető nyomtatványon lehetőséget biztosítunk a Mentesített keretösszeg és fizetendő adó megjelenítésére, az alábbi beállítás segítségével:

Mentesített keretösszeg és fizetendő adó megjelenítési lehetőség

Mentesített keretösszeg és fizetendő adó megjelenítés beállítási lehetőség

A 2015. január 27.-én megjelent, január/2 verziótól kezdődően a „Jogviszonyok/ Bérügyi adatok/ Jövedelmek, juttatások” szekcióban lehetőséget biztosítunk, annak rögzítésére, hogy az egyszerűsített foglalkoztatás középfokú végzettséggel történt-e? Amennyiben itt nem kerül beállításra középfokú végzettség, alapértelmezettként a minimálbér napi összegével kerül megállapításra  a mentesített keretösszeg a nyomtatványon.

Középfokú végzettséggel történt egyszerűsített foglalkoztatás bejelölése

Középfokú végzettséggel történt egyszerűsített foglalkoztatás bejelölése

A nyomtatvány a fenti adatokon kívül kiegészítésre került egy tájékoztató résszel az adózási szabályok vonatkozásában:

Nyomtatvány tájékoztató résszel kiegészítve

Nyomtatvány tájékoztató résszel kiegészítve

Aranykor Önkéntes nyugdíjpénztár bankszámlaszám változás

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Az alábbi közleményben szereplő változásoknak megfelelően módosításra kerültek az Aranykor Önkéntes nyugdíjpénztár alapadatai a Kulcs- Bér programban. A pénztárhoz alapértelmezetten beállított CIB Banknál vezetett számlaszám helyett a frissítés során beállításra kerül a pénztár új számlaszáma. A frissítés előtt rögzített, de még nem számfejtett munkavállalói, vagy munkáltatói befizetéseknél ugyanígy átállításra kerül a számlaszám.

„2014. december 27-én MEGSZŰNT a CIB Banknál vezetett (10700024-42002404-51100005 számú) bankszámlánk!

Az erre a számlára a megszűnés napját követően indított utalások visszafordulnak az utalást indító bankszámlára! 

2015. május 31-én megszűnik az ING Banknál vezetett (13700016-02561013 számú) bankszámlánk!

A megjelölt időpontig az erre a számlára érkező befizetéseket természetesen változatlan módon, naponta könyveljük és írjuk jóvá munkáltatói folyószámláikon.

Kérjük, hogy lehetőség szerint a jövőben a 2014. december 1-jén az UniCredit Banknál nyitott központi bankszámlánkra (10918001-00000003-00140000) vagy a januári munkáltatói hírlevelünkben Önökhöz eljuttatott, ú.n. egyedi munkáltatói bankszámla-számukra szíveskedjenek utalásaikat indítani!”

1508-as adatszolgáltatást érintő módosítások

Kulcs-Bér Light, Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

- Automatikusan felgyűjtésre kerülnek a KATA hatálya alá tartozó társas vállalkozók

- A cég neve 75 karakter hosszan kerül átadásra

- Önellenőrzés esetén a magányszemély járulék változásait tartalmazó sorok feltöltése került helyesbítésre (154/d, 152/d, 152/c, 174/c. 155/c)

- A verzió letöltését követően Önellenőrzés esetén, akkor is készül M-es lap, ha a járulék alapja nem-, csak a járulék mértéke változik, (pl. kevesebb családi járulék kedvezmény illeti meg, mint az eredetileg nyilatkozott összeg és ezáltal járulékfizetési kötelezettsége keletkezik a munkavállalónak)


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések