Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

14M30


A Kulcs-Bér 2014. december verziójával történő frissítés után elérhető válik a 14M30 -as igazolás. A munkáltató, kifizető összesített igazolása a 2014. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz, adónyilatkozat benyújtásához elérhető az Adatszolgáltatások/NAV felé/ M30 opcióban.

Fontos! Amennyiben Ön egyedileg létrehozott szja köteles jövedelmet is számfejtett munkavállalóinak a 2014 -es évben, szíveskedjen ellenőrizni az M30-as igazolás paraméterezését, melyre a Beállítások/Számfejtés/M30  funkciónál van lehetőség. Felhívjuk kedves ügyfelünk figyelmét, hogy az eddigi évhez hasonlóan, a 653-as sor értéke az éves adóbevallásban szerepeltetett összegtől eltérhet, az M30-as esetében ez tájékoztató jelleggel bír.

M30 Beállításai

M30 Beállításai

Az adatok felgyűjtését megelőzően, a szűrő ablakon lehetőség van arra, hogy csak a 2014. december 31-én is állományban lévő dolgozók adatairól készítsük el az igazolást. Tehát abban az esetben, ha Ön kilépett dolgozónak is ki szeretné adni az M30-at, vegye ki a pipát a sorból.

Szűrési lehetőségek az M30 elkészítése előtt

Szűrési lehetőségek az M30 elkészítése előtt

Változások a tavalyi adatszolgáltatáshoz képest:

- 3 oldalasra bővült a nyomtatvány, mivel kibővítésre került egy új szekcióval, amely a családi járulékkedvezménnyel kapcsolatos tájékoztatást tartalmaz. A tájékoztató csak az igazolást kiállító munkáltatónál érvényesített kedvezmények összegét tartalmazza.

- Amennyiben osztalék illetve osztalék előleg került kifizetésre az év során, kérjük, fokozott figyelemmel ellenőrizze a 167, valamint 49. sorok kitöltését.

A 49. sorban „a 2014-ben kifizetett, és 2014-ben osztalékká nem vált osztalékelőleget és az abból levont 16%-os adót” kell feltüntetni.

- A korábbi évektől eltérően, amennyiben a magánszemélynek egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerint adózott jövedelem került elszámolásra 20104-ben, az Ekho igazolás automatikusan kitöltésre kerül.

Az igazolás kinyomtatására lehetőség van a programból is, illetve lehetőséget biztosítunk az ÁNYK programba történő átadásra is.

Új paraméterezési lehetőségek:

- Az igazolást továbbra is lehetőség van 2 oldalra nyomtatni a „140M30-01 és 14M30-02, egy oldalon” paraméter kiválasztásával

- Amennyiben a munkáltató nem társadalombiztosítási kifizető hely célszerű a nyomtatvány feljegyzés rovatában feltüntetni az alábbi figyelmeztetést: „Az esetleges társadalombiztosítási ellátások, valamint a családtámogatási ellátások összegeit az igazolás nem tartalmazza.”

A program automatikusan ellenőrzi, hogy a cég törzsadatainál beállításra került-e, hogy Társadalombiztosítási kifizető hely-e és amennyiben nem a fenti üzenet megjelenítésre kerül.

Amennyiben nem szeretné a feljegyzés mezőben szerepeltetni a fenti információt, nyomtatás előtt módosíthatja a beállítást a „Feljegyzés rovat kitöltése nem Tb kifizetőhely esetén” paraméter kikapcsolásával

Beállítási lehetőségek

Beállítási lehetőségek



Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések