Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Az online Web Szabadság tervező aktiválása


A Kulcs-Bér program Beállítások/”Web szabadságtervező beállítások” opciójában használat előtt élesíteni kell a funkciót.

Online szabadságtervező elérhetősége
A szabadság tervező opció aktiváló felülete igen egyszerű, egyértelmű információk beállítására alkalmas. A szabadság tervező modul aktiválása könnyedén elvégezhető, ha a sor elé egy pipát teszünk, majd elmentjük a módosítást. Kérjük legyenek türelemmel aktiválást követően, ugyanis a háttérben éppen zajlik a webes adatbázis létrehozása, amely néhány percet is igénybe vehet. Ugyan itt, arra is lehetőséget biztosítunk, hogy megadják, a jövőben szabadságok tervezésénél a munkavállaló összes szabadságára tekintettel mennyit jelölhet a vezető (munkáltató) , illetve mennyit jelölhet a munkavállaló.


aktiválás2
Szakmai háttér

A munkavállaló által jelölhető szabadság mértéke százalékban opció tehát lehetővé teszi, hogy korlátozzuk a vezető, vagy beosztott által jelölhető szabadságok számát.
Példa: abban az esetben ha Bérszámfejtő Gizellának van 20 nap alapszabadsága, 8 nap életkor után járó pótszabadsága, és 2 nap gyermek után járó pótszabadsága, és beállítjuk, hogy a munkáltató 66 % -ban „rendelkezhet” a szabadság kiadásáról, akkor a beosztott a szabadsága 34 % -át jelölheti be a szabadság tervezőbe. Az értéket alapértelmezetten 100 % -ra állítottuk. Az előző példa alapján a mezőbe 34 % -ot kellene írni. A vezető ezáltal 19,8 ~ 20 napról, a beosztott pedig a fennmaradó 10 napról (10,2 nap) rendelkezhet.
A szabadság tervek elkészítésénél többféle ellenőrzés is lefuttatható, az egyik ilyen a 14 egybefüggő naptári nap kiadásának figyelése. A bérszoftverben ez már régóta jelölhető, ugyanis a munkavállaló nyilatkoztatható az ellenkezőjéről is. Erről bővebben itt olvashat: Nyilatkozat éves szabadság Mt. 122. § (3) -től eltérő kiadásáról
Abban az esetben tehát, ha a dolgozó szabadság és pihenőidő nyilvántartásánál nincs bejelölve az eltérő megállapodás ténye, a szabadság tervezésénél az ellenőrzés kiterjed a 14 naptári nap egybefüggő szabadság jelölésének meglétére is. Amennyiben ez az opció az adott dolgozónál be van jelölve (azaz nyilatkoztatva lett, hogy nem kívánja a 14 naptári napot egybefüggően kivenni), az online rendszer ennek tényét „tudomásul veszi”, és nem figyelmeztet ellenőrzéskor.

Szabadság kiadás szabályainak figyelése Mt.122.§(3) alapján

———————————————————————————————————

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések