Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Hogyan állíthatom be a több műszakos munkavállaló beosztását, és automatikus pótlékszámítását?


Kulcs-Bér Kompakt, és Prémium programunkban lehetőség van a munkavállalók jelenlét adatainak részletezésére, azaz lehetőség van azt is megadni, hogy mettől meddig dolgozott, illetve hogy műszakpótlékkal díjazott időszakról van -e szó. A programban ezen folyamat elnevezése „részletes  jelenlétadat kezelés” néven található.

A részletes jelenlétadat kezeléssel az alábbi folyamatok megoldása garantált:

- műszakpótlékok automatikus számítása a beállított műszaktípusok alapján, természetesen az Mt.-ben előírt szabályoknak megfelelően

- műszaknaptár feltöltése beosztással, akár egy évre előre

- munkaidőkeret kezelése

- magáncélú, hivatalos távollét,  illetve munkaközi szünet nyilvántartása

- egyértelmű, részletes jelenlétadat kezelése

Abban az esetben, ha a cég tevékenységéből adódóan a több műszakos munkavégzés megvalósítása elengedhetetlen, a munkaidő beosztás megtervezése mellett, az alábbi beállítások elvégzése szükséges a programban:

- Beállítások/Számfejtés beállításai

A számfejtés beállításainál adható meg, hogy a napi munkaidő része-e az ebédidő. Ennek azért van jelentősége, mert amennyiben részletesen kívánjuk megadni a munkavégzés idejét, tudni kell, hogy a munkavégzésre elszámolható idő ténylegesen mennyi. (tartalmazza-e az ebédidőt vagy sem)

Ebédidő a munkaidő része

- Beállítások/ Számfejtés/Részletes jelenlétadat nyilvántartás

A képernyőn látható a 2012.07.01 előtti műszakpótlékokra vonatkozó adat is, illetve a 2012.07.01 utáni, azaz az „Új” Mt, (2012.évi I.tv) szerinti pótlékkal díjazott időszak. A programban alapértelmezetten 2012.07.01 utáni számfejtések esetén a 18 óra és 6 óra között időszakot számolja el 30 % -os műszakpótlékkal. Azonban az Mt. lehetőséget biztosít a törvényben leírtaktól eltérni, kizárólag a munkavállaló javára. Ennek köszönhetően a pótlékkal díjazott „tól-ig” időszak szabadon paraméterezhető.

Részletes jelenlétadat kezelés

Itt adható meg továbbá az is, hogy amennyiben a munkavállaló munkaidőkeretben van foglalkoztatva, kívánjuk -e automatikusan elszámolni az állásidejét (munkaidőkeret bérkiegészítést).

- egyedi (általánostól eltérő) munkarend létrehozása

Mivel egy adott munkarend (akár beszélhetünk a teljes munkaidős alapértelmezett munkarendről is) nem tipikusan csak egy dolgozónál alkalmazható, így a programban ez a Közös törzsekben található. Az itt létrehozott munkarendet, vagy alapértelmezett munkarendet tehát nem csak abban a cégben tudjuk használni amelyben létrehoztuk, hanem a többi cég munkavállalója esetén is.

Ha a munkavállaló nem az általános munkarendnek megfelelően, hanem 5/2-től eltérő, vagy napi egyenlőtlen munkaidő beosztással van foglalkoztatva, itt nyílik lehetőség ennek kialakítására. Törzskarbantartások/Közös törzsek/Munkarend opcióban létrehozott egyedi munkarend, későbbiekben a dolgozó jogviszonyos adatainál választható ki. Programunk arra is lehetőséget biztosít, hogy egy, –  már meglévő munkarend alapján alakítsunk ki újat. Ehhez a jobb egérkattintásra előugró gyorsmenüből az ” új felvitele meglévő alapján” funkció választása szükséges.

Az egyedi munkarend kialakításánál használjuk a billentyűzeten a „P” mint pihenőnap, „F” mint fizetett ünnep jelölést, illetve ledolgozható nap esetén az „X” billentyűt. A munkarend naptár módosítani kívánt cellájába kattintva „P” betűt nyomva pihenőnappá, „X” -et választva munkanappá alakíthatjuk az általános munkarendet.

Betűk jelentősége

Munkarend naptár felületén található opciók jelentősége:

- napi órakeret: átlagban egy nap, beosztása szerint mennyi órát dolgozik

- heti órakeret: abban az esetben ha heti 36 órát meghaladóan van foglalkoztatva, a munkavállaló teljes munkaidős, illetve ha ennél kevesebbet, akkor jelöljük a jobb felső sarokban, hogy részmunkaidős

Itt fontos megjegyezni, hogy amennyiben „folyamatos” műszakban dolgozik a munkavállaló, az egyedi munkarend kialakításánál a napi munkaidő 24 óra, a  heti munkaidő 60 óra, illetve feltételezhetően mivel általánostól eltérő munkaidő beosztás jellemző ebben az esetben, jelöljük azt is,hogy „5/2″ -től elétrő.

* 5/2-től elétrő : általánostól eltérő, egy héten általánosan 5 munkanap és 2 nap pihenőnap van

 - napi egyenlőtlen munkaidő beosztás: előfordul, hogy bár a munkavállaló teljes munkaidős/részmunkaidős , viszont a heti ledolgozható óraszámát nem egyenlően dolgozza le, azaz egyik nap többet, másik nap kevesebb órát. Ebben az esetben a munkarend naptárnál válasszuk ki a hónap nevét (kék színnel jelölt) , és módosítsuk az óra adatokat:

Óra adatok módosítása

A munkarendet a dolgozón belül a Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/Alapadatok/Munkarend pontban rögzíthetjük fel.

- műszaktípusok felvitele

A részletes jelenlétadat nyilvántartásnak elengedhetetlen része a műszaktípusok megadása. Mielőtt a dolgozó jelenléténél alkalmazzuk, létre kell hozni, hogy milyen beosztással dolgoznak a munkavállalók. Műszaktípust a Törzskarbantartások/Cégfüggő törzsek/Műszaktípus opcióban tudunk létrehozni.

MűszaktípMűszaktípus létrehozásaus létrehozása

Műszaktípus beállításai:

- megnevezés: abban az esetben ha több munkavállalóról van szó, és a beosztás kialakítása megköveteli, hogy több műszaktípust hozzunk létre, célszerű a dolgozó nevét, vagy egyéb, a beosztásra  jellemző névvel ellátni a műszak megnevezését

- napi munkaidő: a ledolgozható (előírt) munkaidő tartama

- törzsidő (másnap): a törzsidő az az intervallum, amikor a munkavállaló biztosan munkát végez (a fogalom a „kötetlen” munkaidőnél is előfordul)

- peremidő : a törzsidőt magában foglaló intervallum

- ebédidő: abban az esetben ha a Beállítások/Számfejtési alapadatoknál bejelöltük, hogy az ebédidő a napi munkaidő része, a műszaktípusnál nem kötelező kitölteni

- napi munkaidő figyelembevétele: törzsidőn kívül, vagy peremidőn kívül lehetőség közül lehet választani

- túlmunka díjazása: törzsidőn túl vagy peremidőn túl történjen

- magáncélú távollét : a cég fizeti -e a magáncélú távollétet , vagy sem. A magáncélú távollét jelölését a dolgozón belül található „személyi” jelenlét naptárban tudjuk majd jelölni.

- munkaközi szünet: percben megadható egység

- automatikus pótlékszámítás: amennyiben az opció bejelölt állapotú, úgy a program a létrehozott műszaktípus választásával a megadott jövedelemjogcímen számolja el a pótlékolt órákat, illetve pótlék összegét

Műszaktípus beállításai

A műszaktípushoz rendelt jövedelemjogcímek sorában található egy „help”  Help- segítség gomb, választása esetén szakmai segítséget kapunk a műszaktípus beállításával kapcsolatosan.

2012.07.01-től hatályos Mt. szerinti pótlékszámítás alkalmazásának kezdete vasárnapi , illetve munkaszüneti napi (fizetett ünnepi) munkavégzés esetén: A Törzskarbantartások/Cégfüggő törzsek/Műszaktípus törzsbe bekerült két új dátum mező, melyekkel meg lehet adni külön-külön a vasárnapi és fizetett ünnepi pótlékra vonatkozóan, hogy mikortól érvényesüljön rájuk a 2012. évi I tv. szerinti 7-22 időszak korlátozás. Tipikusan az egészségügyi dolgozók esetén jellemző a beállítás használata.

Fontos!

Amennyiben a munkavállaló ledolgozott ideje alapján jogosult a pótlékokra, (min 30 % -ban eltér, és a munkaidő kezdete is változik) , abban az esetben :

- függetlenül attól, hogy beosztás szerint vasárnap , vagy munkaszüneti napon dolgozott, az Mt. szerint a 07 és 22 óra közötti időszakra jogosult pótlékra (kivéve fentiek)

- függetlenül attól, hogy a munkakezdés 18 óra előtt történik, 30 % műszakpótlékra csak 18 óra és másnap reggel 6 óra között jogosult

Természetesen a munkavállaló javára pozitívan el lehet térni, melyről a fent leírtakban már szó volt.

- műszaknaptár létrehozása:

A programban lehetőség van arra (Törzskarbantartások/Cégfüggő törzsek/ Műszaknaptár), hogy akár tárgyévre előre megtervezhessük a dolgozó beosztását, műszakok szerint. A funkció lényegét leginkább a dolgozó személyes jelenlét naptárának feltöltésekor látjuk majd, ugyanis egy egérkattintással fel lehet tölteni a jelenlét naptárat az itt kialakított beosztás/ műszaknaptár alapján.

- megnevezés: milyen névvel hivatkozhatunk a naptárra, az itt létrehozott naptárat a dolgozó jogviszony alapadatainál rendelhetjük a munkavállalóhoz

- munkarend: a közös törzsben található, dolgozóhoz rendelt munkarend

A naptári hónapok napjainál megadhatjuk, hogy az adott ledolgozható napon milyen műszakban dolgozik.

Műszaknaptár

A munkarendet a dolgozón belül a Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/Alapadatok/Műszaknaptár pontban rögzíthetjük fel.A műszaknaptár használata nem kötelező!

- dolgozóhoz/munkavállalóhoz történű beosztás rendelés

Ahhoz, hogy a pótlékokat automatikusan elszámolja a program, több funkció együttes beállítása szükséges:

1. a dolgozó jogviszony adatainál pipáljuk be a „részletes jelenlétadat kezelését

Részletes jelenlétadat kezelése

2. a Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/ Távolléti díj és Ekho pontban adjuk meg, a műszak/beosztás jellegét:

Távolléti díj és Ekho pont

3. a Jogviszonyok/ Bérügyi adatok/Jelenlét adatok opción belül , a jobb felső sarokban válasszuk a „Napi analitika” gombot.

Napi analitika

A napi analitikát megjelenítő felületen a „feltölt” gomb segítségével van lehetőségünk az előre megtervezett műszaknaptár adataival feltölteni a hónapot. Az ablak jobb oldalán megadható a magáncélú távollét, hivatalos távollét, illetve a munkaközi szünet is, amely mindig arra a napra vonatkozik, amelyiken éppen állunk a naptárban. A napi analitikát ki tudjuk nyomtatni, és excelbe is tudjuk exportálni. Abban az esetben, ha a műszaknaptár használatát mellőzzük, természetesen minden számfejtés előtt külön is rögzíthetjük az analitikába a beosztást. Ebben az esetben nincs más teendő, csak a ledolgozott napok sorában válasszuk ki a műszaktípust.

Tipikus esetek:

- előfordul olyan eset, hogy a dolgozó munkarendje szerint például  6 órás , és a  jogviszonyok alapadataiban ennek megfelelően van beállítva a munkarend is, viszont akár szándékosan, akár tévedésből, olyan műszaktípus van hozzá rögzítve a napi analitikában, amelyben a „tól-ig” intervallum nem egyezik (meghaladja, vagy nem éri el)  a munkarend szerinti napi munkaidőt. Ebben az esetben programunk – a törvénynek , és a munkarendnek megfelelően- túlórát, vagy munkaidőkeret esetében munkaidőkeret bérkiegészítést fog alkalmazni.

- másik tipikus eset, hogy magáncélú távollétet  van jelölve  a napi analitikában, és a műszakpótlék beállítás szerint a magáncélú távollét nem fizetett, így a fizetési jegyzéken kevesebb összeg és óraszám szerepel- szükség esetén ellenőrizzék
- az ebédidő tartama a munkaidő része opciót  a napi analitika töltése, és a számfejtése megkezdése között módosították igenről- nemre, akkor az ebédidőt is pótlékkal számolja el a program- szükség esetén ellenőrizzék
- ha a napi analitika excel exportjánál nem helyes dátumokat hoz a táblázat, az a probléma, hogy exportálás előtt nem történt meg az adatbevitel mentése/jóváhagyása
- abban az esetben ha a Beállítások/Részletes jelenlétadatok opción belül a pótlékolt időszak kezdetét, illetve végét módosítják, a program olyan intervallumban számolja a műszakpótlékot, tehát eltérés esetén célszerű visszaállítani a program által biztosított beállításokat
- ha nem számol a program automatikusan műszakpótlékot, ellenőrizzék  a Távolléti díj és Ekho pontot, be  van -e állatva, hogy több műszakos

- automatikus pótlékszámítás elmaradásának oka lehet még az is, ha a napi analitikánál használt műszaktípusnál nincs jelölve az „automatikus pótlékszámítás” opció


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések